Darts

Négy 'tutival' nyernénk pénteken

Péntek délután a negyeddöntőkkel folytatódnak a Bahrain Darts Masters küzdelmei.

Kezdődik a Premier League! Ja, nem, folytatódik a Bahrain Darts Masters. Ugyanakkor pénteken éppen az a nyolc játékos lép majd színpadra, akiket hétről-hétre megcsodálhatunk majd a Premier League-ben. 

Mondjuk nem sokon múlt, hogy legyen ázsiai dartsos a negyeddöntőben. Jó, jó a hazai harcosok nem sok vizet zavartak, ketten együtt egyetlen kiszálló próbálkozásuk sem volt, a többiek viszont kitettek magukért. Nathan Aspinall és a címvédő Michael Smith egyaránt úgy jutott tovább, hogy filippinó ellenfeleiknek meccsnyiluk volt, de Peter Wright is csak döntő legben tudta kiharcolni a győzelmet. Voltak itt tehát bőven izgalmak a nyitónapon, ám végül minden PDC-sztár megoldotta a maga meccsét és így a mai napon nem kevesebb, mint hat világbajnokot láthatunk tábla elé állni. 
 

Luke Humphries - Gerwyn Price
 

Kezdésként rögtön érkezik a regnáló világbajnok Luke Humphries, aki 6/6-os kiszállózással jelezte, hogy nem terv lelépni a gázról és ott folytatja, ahol az Ally Pally-ben abbahagyta. 'Cool Hand' ellenfele az a Gerwyn Price lesz, aki a világranglistán visszacsúszott az ötödik helyre és elég rozsdásan kezdte ezt az új szezont. Nyilván ez egy presztízs meccs a két világbajnok között, de ha a formákat nézzük, akkor egyértelműen az angol az élesebb. 1.60 körül fizet a világelső győzelme, ha viszont megrizikózzuk, hogy legalább két leggel nyer, akkor már a tétünk dupláját hozhatja. 

 

Michael Smith - Peter Wright


Ismét két világbajnok a színpadon, azonban jelenleg egyikük sem azon a szinten játszik, amit tud. Nem is jártak messze attól, hogy már az első körben elbúcsúzzanak. Mint említettük, Michael Smith meccsnyilakat úszott meg, de a skótnak is döntő leg kellett a győzelemhez. Bátor dolog jelenleg belenyúlni az egymás elleni csörtéjükbe, mert fejben elég mélyen vannak, így az dönthet, hogy ki tud egy kicsit összeszedettebb lenni. Az elmúlt három meccsüket egyaránt Peter Wright nyerte és elég nagy underdog ahhoz, hogy egy pluszos hendikepet megrizikózzunk. 


Nathan Aspinall - Luke Littler


A legegyértelműbb oddsszabás a bukiknál. Luke Littler győzelmére már most félelmetesen alacsony szorzókat adnak, igaz rászolgált a lassan 17 éves angol, hiszen úgy nyert közel 100-as átlaggal az első meccsén, hogy a világbajnokság után pihenőt tartott. Elég felemás teljesítménye volt egyébként, hiszen egy-egy legben nagyon leakadt a duplákon, ugyanakkor dobott három csodálatos 100+ kiszállót. Nathan Aspinallnak is a befejezéseknél került a legtöbbször porszem a gépezetbe és nagyon közel volt egy kellemetlen vereséghez. Tömegben valószínűleg extrát hoznak majd, így a 180-ak felé kacsingatunk. 

 

Michael van Gerwen - Rob Cross


Két világbajnok zárja a negyeddöntők sorát, amely ugyancsak egy jó kis presztízs csata a két tar játékos között. Michael van Gerwen elég komoly formában tért vissza a Maldív-szigetekről, hiszen közel 107-es átlagot dobott, igaz, a másik oldalról nulla nyomás érkezett. Rob Cross ennél szerényebb rajtot vett, de ettől függetlenül nagy hiba lenne leírni, ugyanis erős szezon van mögött és a mai napra rápakolhat egy lapáttal. Ebben a párharcban is az underdog felé megyünk el egy pluszos hendikeppel. 


✅ Tipp #1: Humphries +2.5 + Cross +3.5 + Wright +3.5 + Aspinall-Littler 180-ak 4.5 felett @2.57

Fogadási határidő: január 19. 17:00