Serie A

Két okos ötlettel is nyernénk a forduló nyitómeccsén

A Bologna és a Genoa is csodás idényt fut, lássuk hát a tippeket a közös randevújukra.

Ha azt nem is lehet egyértelműen kijelenteni, hogy meglepetéscsapatok rangadójával indul a Serie A 19. fordulója, de mind Bolognában, mind Genovában nagy mosoly lehet az arcokon, ha a tabellára néznek. A BL-helyeket ostromló hazaiak és a meglepetéseket sorban abszolváló vendégek meccsén igazából bármi előfordulhat.

Bár a Bologna szezonja is parádés (sőt!), a Genoa idei éve egészen szürreális. A csapat 20 pontot szerzett 18 meccsen, melyek közül majdnem a fele a bajnokság topcsapatai ellen érkezett. Vendégként azonban nem brillíroznak igazán Alberto Gilardino fiai, a Sassuolo elleni siker egy szép hosszú szériát szakított meg, de így is csak 7 szerzett pont áll az iparvárosiak neve mellett.

Amilyen gyatra a Genoa idegenbeli mérlege, olyan frenetikus a Bologna hazaija, ráadásul a Dell'Arában a Napoli, a Lazio, a Roma és az Atalanta sem tudott nyerni, sőt, még gólt sem szerzett egyik csapat sem. Ezzel a Bologna az utolsó 16 meccsén csak 1 vereséget számlál hazai környezetben úgy, hogy ezen meccseken összesen 8 gólt kapott.

Irigylésre méltó helyzetben van Thiago Motta, mert csak Dan Ndoye sérült a fontosabbak közül, az idén remekelő Zirkzee viszont felépült sérüléséből, így ott lehet a kezdőben. A túloldal csatársztárja, Retegui kérdéses, így egyelőre nem tudni, Gila bedobhatja-e a kezdőbe, bár az év végén már beállt 30 percre az Inter ellen.

Több irányban is érdemes elindulni, de az 1x2-es piacokat azért békén hagyjuk. A Bologna udinei 0-3-a akár okozhat törést is, míg a Genoa a nagyok bajszát is képes volt megráncigálni, így lesznek pontszerzési esélyei Bolognában is.

A kevés gól viszont szinte kódolva van, főleg azért, mert a hazaiaknál csak a két nagyágyú, az Inter és a Juventus kapott kevesebb találatot, így az 1.75 és 2.0 közötti egál line a gólokra jogos. A gólokra kínált fifikás tippünk mellett egy nagyon biztonsági ötletünk is van, amely csak akkor veszítene, ha az otthon (is) kemény Bologna lehozná a meccset 0-1 sárgával.

 


✅ Tipp #1: Fogadáskészítő: 0.5 gól felett + 2.5 gól alatt @1.80

 

Tipp #2: Bologna 2.0 sárga lap felett @1.57

 

Fogadási határidő: január 05. 20:45