Darts-vb 2024

Ez a háromszorozó a vb eddigi legerősebb tippje?

Pokolian nehéz rajt elé néz Peter Wright, de a szerdai show-t ellophatja az angolok 16 éves tehetsége.

Természetesen vasárnap este sem maradunk darts nélkül, jön a világbajnokság 10-ik felvonása, a programot pedig egy angol - amerikai csörte nyitja. Az a Ryan Joyce lesz az egyik főszereplője a találkozónak, aki korábban negyeddöntőzött már az Ally Pally-ben, idén pedig egy PCF-elődöntővel hangolt a világbajnokságra. Joyce az amerikai Alex Spellmannel néz majd farkasszemet, aki próbálja megvédeni az amerikaiak becsületét, hiszen két honfitársa már búcsúzni kényszerült. Hazája bajnokságában remek évet rakott össze Spellman, meglátjuk, hogy mire képes a világ legnagyobb színpadán, de a meccs favoritja természetesen az angol.

Az est második összecsapásán holland - új-zélandi mérkőzést láthatunk. Először lép majd színpadra az a Richard Veenstra az Ally Pally-ben, aki a másik szervezetnél kétszer játszott világbajnoki elődöntőt. Ilyen szempontból nagyobb rutinnal rendelkezik majd Ben Robb, akinek ez sorozatban a harmadik, összességében pedig a negyedik PDC-világbajnoksága lesz. Noha eddig győzelem nélkül maradt az új-zélandi, de ettől függetlenül nem írnánk le, mert egy ügyes játékos, aki profitálhat a korábbi évek tapasztalataiból.

Veenstra után egy másik holland, a 2012-es BDO-világbajnok Christian Kist is érdekelt lesz az est folyamán. Az elmúlt években úgy nézett ki, hogy Kist eltűnik a süllyesztőben, de idén volt két jól összerakott Players Championship-versenye, ami gyakorlatilag elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy hat év után visszatérhessen a PDC-világbajnokságra. De pokolian nehéz feladat elé néz, ha nyerni szeretne, hiszen az a Luke Littler lesz az ellenfele, aki már 16 évesen rekordokat döntöget. Littler egy csodálatos tehetség, akit tavaly már láthattunk az Ally Pally-ben, hiszen a juniorok világbajnoki döntőjét a darts szentélyében rendezik és ezt az angol 5-0-lal söpörte be.

Kistnek minden rutinját be kell vetnie, de nem túl biztató, hogy novemberben a hosszú idő óta első kamerás meccsét 68-as átlaggal veszítette el. Biztosan izgulós lesz Littler számára az első PDC világbajnoki mérkőzése, de mi akkor is megrizikózzuk, hogy söpréssel küldi haza a hollandot.


✅ Tipp #1: Littler 3-0 @3.00

Fogadási határidő: december 20. 22:15


A szerdai játéknap utolsó mérkőzésén érkezik a színpadra a kétszeres világbajnok Peter Wright. Óriási kérdés, hogy milyen formát mutat majd a skót klasszis, hiszen egy borzasztó rapszodikus szezonon van túl. Emlékezhetünk, hogy tavasszal a Premier League-ben mennyire szenvedett, majd nyáron sem igazán találta még a formáját és aztán ősszel kezdett életjeleket mutatni, miután behúzta az Európa-bajnokságot. De mire elkezdett volna hinni az ember Wrightban, jött a Grand Slam, ahol csoportutolsóként kényszerült haza kullogni.

Egy ennyire hullámzó szezon után nehéz megjósolni, hogy milyen formát láthatunk Wrighttól az Ally Pally-ben. Mindenesetre egy Jim Williams elleni első meccs egy jobb passzban lévő játékosnak sem egyszerű feladat. A walesi tavaly a kiemeltek közül James Wade-et lepte meg, míg az azt megelőző világbajnokságon Joe Cullentől csak döntő szettben kapott ki. Williams egy igazán szívós ellenfél, aki a guyanai ellenfele ellen söpréssel nyitotta a világbajnokságot. Bemelegítésnek ez pont tökéletes volt a walesinek.

Óvatosak ezzel a meccsel kapcsolatban a bukik, Wright továbbjutása 1.50 körül fizet, ami mutatja, hogy ebben a párharcban bőven benne lehet a "meglepetés". Győztesre nem mernénk tippelni, a döntő szettet viszont abszolút bele látjuk ebbe a találkozóba.


✅ Tipp #1: Szettek száma 4.5 felett @2.63

Fogadási határidő: december 20. 23:15