Darts-vb 2024

2.70-es oddsot néztünk ki Van Gerwen meccsére

A háromszoros világbajnok holland az ír Keane Barry ellen kezdi meg a 2024-es világbajnokság küzdelmeit.

Kedden már vissza áll a rend és ismét két szakaszt rendeznek a világbajnokságon, a délutáni meccsek után lássuk, hogy mi vár ránk este. A programot egy igazi legenda, az a Steve Beaton nyitja, aki sorozatban 23-ik (!) PDC-világbajnokságára jutott ki. Noha az 1996-os világbajnok már túl van a karrierje zenitjén, de olyan rutinnal rendelkezik az Ally Pally színpadán, hogy nagy hiba lenne leírni.

Beaton a nála 36 évvel fiatalabb Wessel Nijman ellen kezd, aki leginkább azzal ismertette meg a nevét a dartsos közösséggel, hogy a világjárvány alatti online darts-tornákon bundázással lebukott és emiatt több, mint két évre eltiltották. Nagy butaság volt ez a hollandtól, hiszen egy tehetséges játékos, akinek szépen alakult a karrierje. De úgy tűnik, hogy ez nem vetette azért vissza, ugyanis idén a fiatalok között Gian Van Veen és Luke Littler mögött a harmadik legjobb volt, aminek köszönhetően kedd este debütálhat a világbajnokságon.

A bukik a hollandot favorizálják, de Beaton még mindig tud egy elég tisztességes szintet, ami a közönség támogatásával elegendő lehet ahhoz, hogy borítsa a papírformát.


✅ Tipp #1: Beaton nyer @2.40

Fogadási határidő: december 19. 20:10


Egy belga-német párharccal folytatódik majd az este, amelynek két főszereplője Mike De Decker és Dragutin Horvat lesznek. A belgának magához képest jó szezonja van, hiszen a Grand Slamet leszámítva minden fontos major tornán ott volt a mezőnyben, igaz meccseket nem nagyon sikerült nyernie. De az önbizalmának jót tehetett, hogy színpadra léphetett ezeken a nagy tornákon, a világbajnokságra pedig ranglistáról kényelmesen jutott ki. Horvatnak viszont keményen meg kellett harcolnia a német ligában a kvalifikációért. Rutinosabb a belga és a némettől általában 80 körüli átlagokat láthatunk, ha kamerák elé kerül, szóval ezen a meccsen szerintünk a papírforma érvényesül.


✅ Tipp #1: De Decker nyer és több 180-at dob @1.78

Fogadási határidő: december 19. 20:10


Bemutatkozik egy másik német dartsos is, Ricardo Pietreczko ellenfele Mikuru Suzuki lesz. "Pikachu" idén ősszel robbant be a profik közé, miután a European Tour sorozaton belül óriási meglepetésre megnyerte a German Darts Championshipet. Pietreczko azóta bizonyította, hogy nem csak saját közönsége előtt képes hasonló teljesítményre, de azért újoncként soha nem könnyű az Ally Pally-ben. Suzuki akkor lehet igazán veszélyes, ha a német tudása alatt játszik és mondjuk 80-85 körüli átlagot dob, mert nagyjából az az a szint, ahol a japán hölgy mozog.

Kedden este zárásként jön a háromszoros világbajnok Michael van Gerwen. Eddig a vb-cím legnagyobb esélyesei nem hibáztak, avagy Humphries, Smith és Price is hozta a kötelezőt. Papíron a hollandnak sem kellene, hogy gondot okozzon az első kör, hiszen Keane Barry egy elég felejthető teljesítménnyel vette az első akadályt. Féltettük is az ír dartsost, hiszen az elmúlt években elég nehezen viselte az esélyesség terhét a világbajnoki színpadon.

Ami miatt veszélyes lehet Barry, hogy mi még emlékszünk arra, amikor két éve nagy nehezen kiizzadta az első kört, majd utána underdogként mennyire felszabadultan jól dartsozott Jonny Clayton ellen. Abszolút extra kellett azon a meccsen a walesitől, hogy 2-1-es szetthátrányból fordítani tudjon az ír ellen. Ha nem csal az emlékezetünk, akkor ketten együtt 10 darab 100+ kiszállót dobtak azon a meccsen, amely három nyert szettig tartó találkozón a mai napig rekordnak számít.

Van Gerwen ugyan 2011 óta nem kapott ki az első meccsén az Ally Pally-ben, de azért nem mindig sikerült könnyedén rajtolnia, két éve például Chas Barstow ellen veszítette el az első szettet.


✅ Tipp #1: Van Gerwen 3-1-re nyer @2.70

Fogadási határidő: december 19. 23:15