Darts-vb 2024

Megfontolandó ez a 29-es odds egy kilencnyilasért

Michael van Gerwen a legesélyesebb egy tökéletes játékra, legalább is a fogadóirodák szerint.

Minden világbajnokság előtt téma a kilencnyilas, most sincs ez másképp. Az előző világbajnokságon csak a döntőben jött a tökéletes játék, de minden percét megérte a várakozás. Emlékezhetünk, hogy Michael Smith úgy dobta meg a 180-180-141 kombinációt, hogy ugyanabban a legben Michael van Gerwennek ugyancsak majdnem összejött a kilencnyilas, de az angollal ellentétben, a holland elhibázta a dupla 12-t.

Bár a regnáló világbajnok elég gyenge ősz után érkezik címet védeni az Ally Pally-be, ám a fogadóirodák mégis úgy gondolják, hogy "Bully Boy"-nak van az egyik legnagyobb esélye a kilencnyilasra. Ha ismét megdobja Smith, akkor a tétünk tizenegyszeresét nyerhetjük vissza.

Egyedül Van Gerwen kilencnyilasa kapott egy számjegyű szorzót, de a hollanddal is kilencszerezhetünk. Jelenleg egyébként tényleg úgy néz ki, hogy MVG a legesélyesebb, hiszen idén ősszel kettőt is dobott, illetve 2012-ből még világbajnoki kilencnyilasa is van. Van Gerwen amúgy már csak egyre van attól, hogy televíziós kilencnyilasok tekintetében beérje a legendás Phil Taylort, aki karrierje során 11-et dobott.

Ami érdekesség, hogy Van Gerwen idei mindkét kilencnyilasát Luke Humphries ellen dobta, aki ugye elképesztő sikeres éven van túl és gyakorlatilag a vb-cím favoritjaként várja a rajtot. Az angolnak nincs még televíziós kilencnyilasa, ám amilyen formát ősszel mutatott, nem kizárt, hogy az Ally Pally-ben törik meg a jég nála.

Az outsiderek közül arra Luke Littlerre hívnánk fel a figyelmet, aki egy félelmetesen tehetséges játékos és akinek már 14 évesen (!) összejött a kilencnyilas. Nyilván óriási szenzáció lenne, ha újoncként valami hasonlóval mutatkozna be a PDC-világbajnokságon, de arra sem számított senki, amikor két William Borland döntő szett döntő legben megdobta a tökéletes játékot. Ezek a fiatalok nem éreznek félelmet és bármire képesek. Littler kilencnyilasa huszonkilencszeres pénzt fizetne.


✅ Tipp #1: Van Gerwen 9 nyilast dob @9.00
 

✅ Tipp #2: Littler 9 nyilast dob @29.00
 

✅ Tipp #3: 9 nyilasok száma 1.5 felett @3.00
 

Fogadási határidő: december 15. 20:15