NB I

A Loki ellen is bízunk az "új Paksban"

A jó formában lévő paksi csapat a Lokit fogadja a 2. forduló szerdán pótlandó mérkőzésén.

Paks-Debrecen, majd Fradi-Kecskemét mérkőzéseket rendeznek az OTP Bank Ligában a szerdai napon. A tavalyi arany- és ezüstérmes csapat meccsével is foglalkozunk majd, most azonban nézzük, mire is lehet képes a két vidéki gárda, amely továbbra is igen hektikusan teljesít idén.

Ez különösen a paksi csapatra igaz, amelyre rá sem nagyon lehet ismerni idén. Ha nem számítjuk az Üllői úti 1-6-ot, Bognár György csapatának öt meccsén mindössze 11 gól esett, ami igencsak idegen attól, amit megszoktunk a tolnaiaktól. A zöldek az utolsó négy meccsükből háromszor gólt sem kaptak, pedig az Újpest és a Puskás támadójátéka sem rossz. Ennek okát azonban nem nagyon kell boncolgatni, a tréner maga ismerte el a defenzívebb stílust.

Bárány Donátra Pakson is kulcsszerep hárulhat

"Jó felfogásban futballoztunk, kicsit visszavettünk a letámadásból, időnként vettük csak elő ezt, hiszen a Puskás Akadémia gyors játékosokkal rendelkezik, ezért veszélyesek a kontráik. Ellenfelünknek nem hagytunk területet, és a beadásaikat is hatástalanítottuk" - értékelt a felcsúti siker után Bognár.

Pedig a szezon előtt nagyon nem így állt a helyzet, hiszen számolatlanul kapta a gólokat a Paks, a védelmi problémák mellett a kapusposzt is kevésbé volt megoldott. Bognár mester azonban valamire nagyon ráérzett, így jelenleg egészen az ötödik helyig küzdötte fel magát az alakulat, amely a vesztett pontok alapján a második is lehet.

 

Érdekesség, hogy Bognár György edzőként sosem tudta legyőzni a Debrecent, 5 meccsen 0-3-2 a mérlege a hajdúságiak ellen.

 

A túloldalon kevésbé lehet jó a hangulat, hiszen a Loki elbukta a keleti rangadót Miskolcon, köszönhetően annak, hogy az első félidőt átaludta a csapat. Bár Bárány Donát csodaszép góljával szépíteni tudott a fordulás után a bronzérmes és a helyzete is megvolt az ikszhez, de azért összességében nem volt érdemtelen a DVTK sikere.

Pakson alighanem néhány helyen változik majd a kezdő, a védelem ugyanis igen gyengén teljesített, a kapuban pedig a derékbántalmakból gyógyuló Megyeri helyett ismét Milosevics kezdhet.

Májusban a teljes szezon egyik leggyengébb 90 percét játszották a csapatok, nem is láttunk akkor gólt. Jelenleg a Loki támadójátéka nem túl acélos, a paksi védelem viszont alakul, így a 3.0-s egál gól line-t mi behúzzuk underre.

Másik tippünk a Loki-gólokra vonatkozik. Babunski híján Bárány jelenleg a kezdő támadó, és bár a Miskolcon szerzett gólja önbizalmat adhat neki, mi azért nem látunk most két gólt a DVSC-ben, márpedig egy találatnál is félnyertes a tippünk.


✅ Tipp #1: 3.0 gól alatt @ 1.75
 

✅ Tipp #2: Debrecen 1.25 gól alatt @ 1.81

 

Fogadási határidő: szeptember 27. 17:45