Tenisz

Sinner és Djokovics győzelmével kezdődhet az ATP-vb

Mindkét vasárnapi egyéni meccsen a papírforma érvényesülhet.

Immáron harmadik alkalommal látja vendégül Torinó a profi teniszmezőny krémjét, jön az ATP-világbajnokságok 54-ik kiadása. A torna legnagyobb kérdése, hogy bárki képes lesz-e útját állni az idén három Grand Slam-trófeát besöprő Novak Djokovicsnak vagy a szerb klasszis megvédi címét és megszerzi pályafutása hetedik vb-győzelmét. 'Nole' vasárnap este mutatkozik be az olasz publikum előtt, de előtte lássuk a délutáni összecsapást.

Szenzációs hangulatra számíthatunk már a nyitómeccsen, hiszen a hazai kedvenc Jannik Sinner lesz a találkozó egyik főszereplője. Az olasz tehetség 2021-ben 20 évesen már pályára léphetett Torinóban, de ez most egy teljesen más verseny lesz. Két éve ugyanis csak tartalékként vett részt és végül Matteo Berrettini visszalépésével jutott játéklehetőséghez, idén viszont a szezon egyik legjobbja volt és komoly célokkal érkezett a tornára.

Sinner ebben az évben Torontóban megszerezte karrierje első Masters-címét, de megnyerte a pekingi és a bécsi tornákat egyaránt, ráadásul a közvetlen riválisai közül legyőzte Carlos Alcarazt, kétszer Daniil Medvedevet és Andrey Rublevet. Az önbizalma tehát nagyon magasan lehet Sinnernek és bár Párizsban a második meccsére nem állt ki, de nem sérülés miatt lépett vissza. Egy nagyon erős Sinnert várhatunk Torinóban, aki ellen borzasztóan nehéz dolga lesz annak a Stefanos Tsitsipasnak, aki ugyan 2019-ben egyszer már megnyerte a világbajnokságot, ám azóta a csoportból egyszer sem tudott továbbjutni.

Nagy pénzt nem tennénk arra, hogy a görög Torinóban megtáltosodik, hiszen az Ausztrál Open-döntője ellenére nagy csalódás ez a szezonja, különösen amit nyár óta mutat. Bár az elmúlt hetekben fedett pályán hozott három elődöntőt, de ez még mindig nem az a Tsitsipas, aki volt már harcban a világelsőségért is.

Az egymás elleni mérlegük 5-2-vel a görög felé billen, azonban a legutóbbi meccsüket, a rotterdami nyolcaddöntőt sima 2-0-lal vitte el az olasz. Akkor még underdog volt Sinner, most viszont már csak 1.45 körül fizet a győzelme, ami jól mutatja az erőviszonyok megváltozását.


✅ Tipp: Sinner 2-0 @2.25

Fogadási határidő: november 12. 14:30


Az esti szakasz egyéni meccsén Novak Djokovics és Holger Rune mér majd össze tudását, ami papíron egyértelműbb párharc, mint a délutáni, de közel sem biztos, hogy nem ezen látjuk majd a nagyobb csatát. A két játékos ugyanis rendre szoros meccseket játszik egymás ellen, emlékezhetünk, hogy a fiatal dán még idén Rómában és tavaly Párizsban egyaránt megviccelte a szerb klasszist. Djokovicsnak fél évet kellett várnia arra, hogy visszavághasson, amit egy hete a francia fővárosban meg is tett, de Rune azért nem adta olcsón a bőrét.

A dántól ez a szoros vereség is pozitívum volt, hiszen a wimbledoni negyeddöntőjét követően nagyon mély gödörbe keveredett, amelyből az elmúlt hetekben kezdett kijönni, többek között Boris Beckernek köszönhetően. Ennek a párharcnak az egyik pikantériáját éppen a német legenda adja, aki ugye évekig Djokoviccsak is együtt dolgozott.

Fogadás szempontjából adja magát erre a meccsre az over. Noha 'Nole' tavaly végig verte a mezőnyt Torinóban, de Rune szívós ellenfél, aki Becker érkezésével új impulzusokat kapott a szezon hajrájára.


✅ Tipp: 21.5 játék felett @1.72

Fogadási határidő: november 11. 21:00