NB I

Két tippünk is van a Paks-Vidire

  • Tomihmv

Hiába távozott Bognár Tolnából, még így is érdemes lehet gólokra fogadni a zöld-fehérek bajnokiján.

Három meccs kerül terítékre vasárnap az NB I új idényének első körében, jelen cikkünkben a sorrendben másodjára megrendezésre kerülő Paks-Fehérvár csörtével foglalkozunk. A fogadóirodákban teljesen háromesélyes a találkozó, de egy hajszállal a vendégeket hozták ki esélyesebbnek háromesélyben.

3926114

Attól függetlenül, hogy a hatodik helyen végeztek tavaly a paksiak, egészen jó szezont futottak. Sokáig versenyben voltak ugyanis a negyedik pozícióért, továbbá a Magyar Kupában döntőt játszhattak, igaz, azt 3-0-ra elbukták a Ferencváros ellen, így épp a vasárnapi ellenfelük, a Fehérvár indulhatott a Konferencia Ligában idén.

A mondhatni sikeredző, a mindenki ellen győzelemre törő Bognár György az MTK-hoz távozott, így a zöld-fehérek idén minden bizonnyal nem rohamoznak majd 90 percen keresztül. Igaz, Waltner Róbert is a támadófociban hisz, de a védelmet stabilizálni szeretné, avagy vélhetően idén kevesebb gólt látnak majd Tolnában.

Pláne, hogy a tavalyi gólkirály, a 31 gólig jutó Ádám Martin Dél-Koreába igazolt, de mellette Bognár végleg távozott, igaz, ő tavasszal már Cipruson futballozott, míg érkező oldalon Bőle, Kádár és Varga neve csenghet jól.

A felkészülési meccseken egyébként egyszer sem veszített a Paks pedig tízet is lejátszott. Ercsiben például 17-0-ra nyert, de Dunaszerdahely ellen aratott 3-1-es és a Sigma Olomouc ellen aratott 3-2-es siker mellett a Sparta Praha elleni 1-1-es döntetlen sem néz ki rosszul. A főpróbán egyébként a Pécs és a Kozármisleny ellen játszottak Walternék, előbbit 2-0-ra, utóbbit 2-1-re verték, vagyis jó előjelekkel várhatják a hétvégi rajtot.

A felek tavaly egymás ellen zárták, idén egymás ellen kezdik a szezont. - Fotó: molfehervarfc.hu

Ami a vendégeket illeti, a fehérváriakkal már több ízben is foglalkoztunk már az idei szezonban, köszönhetően annak, hogy a Konferencia Liga második selejtezőfordulójába már be kellett kapcsolódniuk. Az első meccset 4-1-re nyerték meg az azeri Gabala ellen, a csütörtöki visszavágón viszont 2-1-es vereséget szenvedtek, vagyis 5-3-as összesítéssel jutottak tovább a harmadik kanyarba, ahol a moldovai Petrocub csapatával találkoznak.

Összességében a piros-kékek a nyáron egy picit erősödtek, Michael Boris maradt a mesterük, felkészülésük jól sikerült, két tétmeccsen már túl vannak, s továbbjutottak a következő körbe, vagyis jó passzban várhatják az NB I rajtját. Ugyanakkor csütörtökön azért mégis csak vereséget szenvedtek, két hosszú út van mögöttük, pénteken még Azerbajdzsánban edzettek, csütörtökön pedig újabb KL-meccs vár rájuk, igaz, ezúttal a MOL Aréna Sóstóban. 



>>> ✅ Fizess be 20 ezer forintot, és fogadj 50 ezerrel! Most két

meccsjegyet is nyerhetsz az magyar-olaszra! ✅<<<


A felek tavaly háromszor találkoztak egymással, előbb a Vidi nyert 2-1-re otthon, majd Pakson a hazaiak diadalmaskodtak 3-2-re, míg a szezon utolsó fordulójában 2-2-re végeztek egymással Székesfehérváron, avagy igen gólgazdag találkozókat vívtak meg egymással.

Ez akár most is benne van a pakliban, mivel Waltner bizonyítani akar, a paksiak jól mentek a nyáron, míg a Vidi játékban van, igaz, lehet, hogy némileg fáradt lesz, vagyis tényleg háromesélyes a találkozó. Így pedig akár a felek egy jó meccset is összehozhatnak, aminek köszönhetően csatába küldjük a mindkét csapat szerez gólt és több, mint 2,5 találat születik a meccsen tippet, amely tavaly ugye mindháromszor zöldült a felek egymás ellenijén. Ezen tippünk mellett pedig meglövetjük Zivzivadzét, akinek láthatóan jót tett a tavaszi újpesti kitérő, hiszen miután visszatért Fehérvárra a Gabala ellen oda-vissza betalált, méghozzá mindkétszer akcióból.

{"headTitle":"Paks - Fehérvár","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-07-31 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Több, mint 2,5 gól + Mindkét csapat szerez gólt","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"},{"eventTitle":"Zivzivadze gólt szerez","odds":"2.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"141"}]}
[3926114] 2022-07-31 18:00:00 Paksi SE - MOL Vidi FCx;