Foci-vb 2022

Simán verethetjük a "messitlen" argentinokat?

  • varin

Argentína számára nincs tét, ám ha van válogatott, amelynek nem akar szívességet tenni az Albiceleste, az Chile.

Nem akármilyen pikáns mérkőzésre kerül sor Calamában magyar idő szerint péntek hajnalban, hiszen Chilének muszáj lenne legyőznie Argentínát a vb-selejtezők 15. fordulójában. A hazaiak még azt a segítséget is megkapták, hogy Lionel Messi el sem utazott a találkozóra.

3239061

Ez persze nem csoda, hiszen a Bolha a vírusfertőzést követően lábadozik, ráadásul az argentinok már gyakorlatilag ki sem eshetnek a selejtezőkön, a katari szereplésük biztos, miként szinte a második helyük is. Így tehát Lionel Scaloni mester akár kísérletezhet is a Chile, illetve Kolumbia elleni mérkőzésen, ám a téttől függetlenül nem alternatív keretet hívott be a meccsekre.

Messi ugyan hiányzik, ahogyan barátja, Sergio Agüero sincs ott már természetesen a keretben, rajtuk kívül viszont az alapcsapat próbálja meg keseríteni az életéért küzdő chileiek dolgát.

Chile ugyanis pengeélen táncol és éppen amikor már kezdett formába lendülni a csapat, akkor távozott Ecuador 3 ponttal a fővárosból, amely rendkívül fájdalmas fiaskó lehetett Martín Lasarte csapatának. Mivel a tabella rendkívül szoros, nem lehet azt mondani, hogy egy vereség kieséssel érne fel, viszont ha a Kolumbia-Peru meccs nem remivel végződik, akkor jelentős hátrányba kerülne Chile egy vereséggel.

Ami a hazai kimaradókat illeti, Arturo Vidal eltiltását tölti, míg Jean Beausejour kiöregedőben van, rajtuk kívül viszont teljesnek mondható a keret, tele rutinos rókákkal.

A két csapat a Copa Américán találkozott, akkor a csoportban remiztek, miként az argentin vb-selejtezőn is 1-1 gól esett. Ne felejtsük el viszont, hogy Argentínában igazi mumusnak számít Chile, hiszen 2015-ben és 2016-ban is büntetőkkel Alexis Sánchezék nyerték a Copát az Albiceleste ellen.

Ha van válogatott, amely ellen nem tesz szívességet Argentína, az valószínűleg éppen Chile, és ez a keretből is látszódik. Reális ugyanakkor a háromesélyes szorzó, éppen ezért mi nem is ezen a piacon kutakodunk.

Vidal hiányában is keményebb chilei csapatot várunk, hiszen a hazaiaknak lényegesen fontosabb a meccs, így az amúgy sem durva argentinoknál illene több figyelmeztetést beszedniük Lasarte legényeinek.

{"headTitle":"Chile-Argentína","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-01-28 02:15","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Chile +0 sárga lap","odds":"1.61","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Chile kap több sárgát és 4.5 sárga felett","odds":"3.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"}]}
[3239061] 2022-01-28 01:15:00 Chile - Argentínax;