Foci-vb 2022

Jön a történelmi Messi-búcsú? Így húzhatsz hasznot belőle!

  • mr.blonde

Argentína már biztos vb-résztvevőként fogadja a dél-amerikai selejtezőcsoport sereghajtóját. Könnyen lehet, hogy az argentin emberek most látják utoljára játszani Lionel Messit.

 

>>> Foci-vb 2022 hírek, tippek, eredmények itt<<<

 

A dél-amerikai selejtezősorozat heti etapjának utolsó mérkőzésén a már biztos vb-résztvevő Argentína a már biztos kieső és sereghajtó Venezeulát fogadja Buenos Airesben. A mérkőzés kimenetelét illetően természetesen óriási favoritnak számítanak a hazaiak, hiszen 1.15 körüli szorzón mérik az egyest, míg a vendégek győzelme akár 20-szoros szorzót is fizethet. 

Argentína 30 veretlenül megvívott mérkőzéssel a háta mögött várja ezt a meccset, és már csak 7 találkozóra van Olaszország 37 meccses világrekordjától. 

 

3239071

Csapathírek 

Bár az esélyek teljesen egyértelműek, az argentin válogatottból ezúttal 9 (!) játékos is hiányozni fog különböző okok miatt. Emiliano Martinez, Cristian Romero, Emiliano Buendia és Giovani Lo Celso még az eltiltását tölti, amiért tavaly szeptemberben Brazíliában megszegték a karanténszabályokat. Az interes Lautaro Martinez pozitív koronavírus-tesztje miatt esett ki, Paulo Dybala, Marcos Acuna, Lisandro Martinez és Alejandro Gomez pedig sérüléssel bajlódik. 

Jó hír viszont, hogy Nicolas Otemendi és Nicolas Tagliafico visszatérhet eltiltását követően, és ugyanígy tesz Paredes és Rodrigo De Paul is. 

Ott van továbbá a keretben Lionel Messi is, aki betegség miatt kihagyta a PSG legutóbbi bajnokiját. A hétszeres aranylabdás nehéz időszakot él meg a párizsiaknál, hiszen a BL-búcsút követően a Parc de Princes közönsége kifütyülte őt. Felmerültek olyan pletykák is, hogy Messi a nyáron visszatérhet a Barcelonához, de ez egyelőre tűnik inkább kacsának, mint reális opciónak. 

Lehetséges kezdőcsapatok
Argentína: Armani; Molina, Otamendi, Martinez Quarta, Tagliafico; De Paul, Rodriguez, Paredes; Messi, J. Correa, Di Maria
Venezuela: Farinez; Rosales, Chancellor, Ferraresi, Gonzalez; Martinez, Rincon; Machis, Otero, Soteldo; Rondon

Messi utoljára lép pályára argentin földön? 

A fenti felvetést nem mi, hanem az argentinok szövetségi kapitánya, Lionel Scaloni pedzegette meg a meccs előtti interjúban. Tény, hogy az argentinoknak ebben a vb-selejtezőben ez lesz az utolsó hazai mérkőzésük (az utolsó körben Ecuadorban játszanak), a novemberi világbajnokságot követően pedig a legtöbben arra számítanak a pampák földjén, hogy az addigra már 35. életévét is betöltő Messi visszamondja a nemzeti csapatban való szereplést. 

Hogy ez valóban így lesz-e avagy sem, azt majd a jövő eldönti, mindenesetre Scaloni felvetése teljesen logikus és életszagú, így valóban előfordulhat, hogy a szombati lesz Messi utolsó hivatalos mérkőzése hazai környezetben az argentin válogatottban. 

 

Az argentin válogatottban egy másik Messi játszik 

Miután Scaloni átvette az albiceleste irányítását, az argentin válogatott szárnyra kapott. Nem feltétlenül a lehengerlő játéka miatt éri el a sikereit, sokkal inkább a csapategység a siker okozója, márpedig ez az argentin válogatottra nem mindig volt jellemző. 

Szembetűnő az is, hogy Messi mennyivel másik arcát mutatja a válogatottban, mint az utóbbi két évben a klubcsapataiban. A Copa America megnyerésével óriási feszültség szakadhatott ki Messiből, aki "öreg korára" valódi vezére tud lenni a nemzeti csapatnak, és immáron nem csak a pályán tudja betölteni ezt a tisztséget. 

Szintén Scaloni beszélt arról, hogy semmit nem lát abból a letargiából legnagyobb sztárján, mint amit a PSG-s időszakában látni lehet tőle, jó kedvűen és motiváltan érkezett meg a csapathoz.  Messi minden bizonnyal ott is lesz a kezdőben és alighanem végig is játssza majd a meccset. 

 

Búcsúzni csak szépen szabad? 

Az argentin válogatott győzelmében nem sok érték van, a többgólos siker pedig azért kérdőjeles, mert valójában nincs tétje a meccsnek. Éppen emiatt gondoljuk úgy, hogy most sokkal érdekesebb lehet Lionel Messit a fókuszba állítani a fogadások keresgélésénél. 

A nagy spílerek attól nagyok, hogy rendre rácáfolnak a kétkedőikre, márpedig Messi most kapja az ívet rendesen.

Kiszakadva a mérgező párizsi közegből viszont új erőre kaphat, a válogatottban pedig lehet, hogy most játszik utoljára az anyaföldön. 

Az sem elhanyagolható, hogy Lautaro, Lo Celso, Dybala sincs ezen a meccsen, vagyis Messire ezúttal is kulcsszerep hárul majd a támadások építésénél és a befejezéseknél egyaránt. 

{"headTitle":"Argentína - Venezuela ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-03-26 00:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Lionel Messi bármikor gólt szerez ","odds":"1.80","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"455"},{"eventTitle":"Lionel Messi bármikor gólt szerez ","odds":"1.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"145"},{"eventTitle":"Lionel Messi bármikor gólt szerez ","odds":"1.50","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Extra fogadási lehetőségek Messire 

A gólszerzési esélyeket a fenti táblázatban láthatjuk, de számos egyéb opcióra is érdemes vetni egy pillantást. A Messi-assziszt például jobban fizet, mint a gólszerzése, egy 16-oson kívüli gól pedig már egészen busás hasznot eredményezne. Még ennél is nagyobbat kaszálhatnánk, ha valamilyen okból kifolyólag Messit megintenék a játékvezetők egy kártyával. 

{"headTitle":"Argentína - Venezuela ","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-03-26 00:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Messi gólpasszt ad ","odds":"2.40","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Messi büntetőből gólt szerez ","odds":"3.70","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"286"},{"eventTitle":"Messi a 16-oson kívülről gólt szerez ","odds":"6.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"449"},{"eventTitle":"Messi lapjai 0.5 felett ","odds":"17.00","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3239071] 2022-03-26 00:30:00 Argentína - Venezuelax;