La Liga

Tud végre simán meccset nyerni a bajnok?

  • varin

A La Liga két leggólgazdagabb csapata találkozik egymással, de könnyen lehet egyoldalú a madridi 90 perc.

Mivel az Atlético Madrid csak a jövő héten lesz érdekelt a Bajnokok Ligájában, így még egy, január közepéről elhalasztott bajnokit pótolnak a fővárosiak szerda este. A sereghajtó legyőzése hazai pályán papíron nem okozhatna gondot, ám egyrészt mumusról van szó, másrészt pedig a Matracosok finoman szólva sem teljesítenek kiegyensúlyozottan.

3629295

A hétvégén nem akármilyen körülmények között tudott városi rangadót nyerni Diego Simeone gárdája, hiszen a Getafe ellen úgy lett a 4-3 a végeredmény, hogy 1-0 után volt az eredményjelzőn már 1-2 és 2-3 is, ráadásul Felipe kiállítása miatt közel 40 percet emberhátrányban futballoztak a hazaiak. A győztes gól végül Mario Hermoso révén érkezett a 89. percben, ez a siker pedig lökést kell adjon a csapatnak a közelgő megmérettetések előtt.

Az Atléticónak ugyanis nincs könnyű szezonja, folyamatosan sérülések nehezítik "Cholo" dolgát, ráadásul a Betis váratlanul jó formája okán a bajnoki 3-4. hely is komoly veszélyben van. Ezért is lenne különösen fontos, hogy szerdán a sereghajtó és biztos kieső Levante ne okozzon gondot a bajnoki címvédőnek.

A Levante ugyanis már gyakorlatilag a másodosztályra készülhet, a vonal 9 pontnyira van, közel annyira, mint ahány pont összejött 23 forduló alatt a valenciai gárdának. Nem csoda, hogy már harmadik edzőjét fogyasztja a csapat, ráadásul Javier Pereirának például két hónap sem jutott. Jelenleg Alessio Lisci, a B-csapat korábbi trénere van kinevezve, ám vele is csak 4 pont jött össze 8 találkozón. Más kérdés, hogy legalább jó meccseken hozza össze ezt a gyenge teljesítményt a piros-kék gárda, hiszen a 23 találkozón esett 73 gól arányaiban majdnem a legtöbbnek számít, egyedül az aktuális ellenfél előzi meg a valenciaiakat.

Ugyanakkor Madridban joggal tarthatnak kicsit a Levantétól, hiszen az Atléti híresen nehezen hozza az ilyen kötelező győzelmeket, ráadásul a csapattól teljesen szokatlanul, idén a védelem is igen gyatrán teljesít. 

Az Atlético idén 23 meccsen már 33 bekapott gólnál tart a La Ligában, ez azért is hihetetlenül sok, mert utoljára a 2012/13-as szezonban lépte át a csapat 30 bekapott gólt - értelemszerűen 38 meccsen.

Ami a hiányzókat illeti, a hazaiak védelméből az eltiltott Felipe és a beteg José Giménez hiányozni fog, de Griezmann, Wass és Carrasco sem bevethető, míg a túloldalon több a kérdőjeles elem, ami viszont biztos, hogy Roger Martí visszatérhet a csatársorba.

Látva az idei Atléticót és tudva, hogy a két csapat utolsó hét meccséből a fővárosiak csak kettőt nyertek meg úgy, hogy összesen nyolc gólt is kaptak, akár számíthatunk szoros találkozóra is. Ugyanakkor nehéz megbízni ebben a Levantéban, amelyet sorra ver meg szinte bárki, így szerintünk most is csak a győzelem aránya lehet kérdéses.

A két csapathoz mérten egy jó kis gólparádé nem lenne meglepetés, miként az sem, ha az elmúlt négy meccsén 12 figyelmeztetést és több pályán kívüli piros lapot is begyűjtő Levante ezúttal is kapna 3-4 lapot.

{"headTitle":"Atlético Madrid-Levante","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2022-02-16 19:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Levante 2,5 lap felett","odds":"1.8","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"2,75 gól felett","odds":"1.99","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bet Builder: Atlético nyer + 2 gól felett","odds":"2.05","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3629295] 2022-02-16 19:00:00 Atlético Madrid - Levantex;