Bajnokok Ligája

Csontzenét hozhat a legkiélezettebb BL-derbi?

A fogadóirodák lapzuhatagot várnak, de azért nem biztos, hogy ezt biztosra kell venni.

Előzetesen kétség sem fért hozzá, hogy az Inter-Atlético az egyik leginkább várt Bajnokok Ligája-derbi, itt volt talán legközelebb egymáshoz a két csapat szorzója. Az első héten a Manchester City, a Real Madrid és a PSG is gyakorlatilag eldöntötte a párharcot, ám az olasz és spanyol gárda kedd esti randevúján erre azért nagyon kevés esélyt látunk.

4384180

Bár az Atlético Madrid is egy laza 5-0-s sikerrel melegített a mai találkozóra, azért nagy átlagban elmondható, hogy a két csapat formája között hatalmas a különbség. Az Inter az utolsó nyolc meccsét összesen 21 lőtt gól kíséretében nyerte meg, olyan rangadókat behúzva többek között, mint a Lazio, a Napoli, a Fiorentina, a Juventus és az Inter elleni, míg Madridban a dobogóért, rosszabb forma esetén a BL-indulásért harcolnak.

Nehéz is lenne a jelenlegi Interről nem szuperlatívuszokban beszélni, hiszen az Olasz Szuperkupa zsebben és bár a négy trófea már nem jöhet össze a kupakiesés miatt, a Scudetto is gyakorlatilag eldőlt. És a legdurvább az egészben, hogy azt a Sommer-Thuram kettőst, akik gyakorlatilag futószalagon szállítják a pontokat, összesen 7(!!!) millió euróért szerződtette a milánói klub.

[4384180] 2024-02-20 21:00:00 Inter - Atlético Madridx

A Salernitana ellen a masszív pihentetés is belefért természetesen az Internek, így Darmian és Dimarco is rákészülhettek a kedd estére, de Acerbi sérülése is a múlté. A több poszton nincs túl sok kérdés, a Thuram-Lautaro kettős életveszélyes lesz elől, a padon pedig éhesen várja Marko Arnautovic a játékperceket.

Ami a vendégeket illeti, még bármi is lehet ebből a szezonból, hiszen a 2. és az 5. hely között akárhol végezhetnek a Matracosok. Az mindenesetre biztos, hogy a Las Palmas elleni 5-0 nagyon kellett Simeonééknak, hiszen három nyeretlen meccsből érkezett az Atléti, a BL-csata előtt pedig a magabiztos siker önbizalmat adhat.

Pihentetés itt is bőségesen volt, Griezmann és Hermoso például be sem állt, de De Paul és Witsel sem játszotta végig a meccset, hogy csak azokat említsük, akik biztosan kezdenek Milánóban. A hiányzók terén egyébként nincs új a nap alatt, Gabriel Paulista, Azpilicueta és Lemar maródiak, így Morata talán a leginkább kérdéses elem. Ha a spanyol válogatott nem épül fel térdsérüléséből, akkor Griezmann mellett a Kanári-szigeteki csapat ellen betaláló Depay kezdhet, még úgy is, hogy Correa duplázott hétvégén.

A lapokkal vezettük fel a cikket, és nyilván erre is fogunk tippelni. A milánói 90 percet az erdélyi Kovács István dirigálja majd, aki azért masszív BL-rutinnal rendelkezik, négy csoportmeccs és két selejtező is áll a neve mellett. Ezeken összesen 33 lapot osztott ki, az 5,5-es átlag pedig meg is egyezik a bukik határával. Mi viszont kontrázzuk a bukik elvárását...

 

 

A sárga lapok ugye nem törlődtek, tehát nem árt figyelni a játékosoknak (a közvetlen eltiltás egyébként Samuel Linót, Henrikh Mkitaryant, Lautaro Martínezt és Kristjan Asllanit veszélyezteti). Mindemellett azért rengeteg lapot egyik csapat sem kapott a csoportkör alatt, az Atlético átlaga 2,5 körül volt, az Interé pedig 2,13.

Oda-visszavágós párharc, ahol valószínűleg az óvatos futballé lesz a főszerep, egyik csapatnak sincs hová sietnie, ezt a kört sem 90 perc alatt kell megnyerni. Emiatt mi kevés lapot, kevés gólt és kevés érdekességet várunk ezen a találkozón. Jobb csapat az Inter, jogosan favorit a továbbjutásra, de azt sem zárjuk ki, hogy két döntetlen után hosszabbítás következik majd Madridban.

 


✅ Tipp #1: 5,5 lap alatt @1.92

 

✅ Tipp #2: Fogadáskészítő: 6,5 lap alatt + 3.5 gól alatt @1.90

 

Fogadási határidő: február 20. 21:00


[4384180] 2024-02-20 21:00:00 Inter - Atlético Madridx;