Nemzetek Ligája

Négy éve várnak erre a bosszúra az angolok

  • varin

A tartalékos izlandi csapat habkönnyű ellenfél lehet az angolok számára.

2016-ban találkozott utoljára Anglia és Izland válogatottja, akkor az Eb-negyeddöntőben óriási meglepetésre a szigetlakók nyertek 2-1-re. Azóta azonban az angolok futballja meredeken ível felfelé, míg az izlandiak masszív lejtmenetből éledeznek. Csoda, hogy 1.25-öt fizet mindössze Harry Kane-ék győzelme?

{"headTitle":"Izland-Anglia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-05 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Izland","odds":"12.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"5.5","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"},{"eventTitle":"Anglia","odds":"1.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}

Ugyan Gareth Southgate mesternek bőségesen akadnak hiányzói, így például kimaradt Winks, Henderson, Barkley, Delph, Lingard és Rashford, a keret így is elképesztően erős. A védelemben és a támadósorban a jól megszokott neveket találhatjuk, egyedül a középpálya összetétele lehet kérdéses. Ide ugyanis Southgate négy újoncot is behívott, a legrutinosabb válogatott pedig Declan Rice a maga 21 évével és hét válogatottságával.

Ez persze nem szabadna gondot okozzon a Háromoroszlánosoknak, hiszen az Eb-selejtezőcsoportjukat is remek mérleggel, illetve 37 lőtt góllal hozták le, hatot gurítva többek között Bulgáriában és hetet Montenegró ellen.

Ami Izlandot illeti, az Eb-t követően erőteljes visszaesés volt tapasztalható, amelyből csak az elmúlt egy-két évben kezdtek feltámadni a sok szívet meghódító izlandiak. Ám az Eb-kvalifikáció a selejtezőkből így is elmaradt. Akadnak is  problémái Erik Hamrén mesternek, kidőlt például Gylfi Sigurdsson, de Gudmundsson és Gunnarsson sem bevethető, így a középpálya itt is olyan lehet, mint egy ementáli.

Az angol siker 1.25-ös szorzója nem túl csábító, noha jelen körülmények között sima meccs lehet. Az előző selejtező alatt csupán egyetlen olyan félidő volt, ahol az angolok nem találtak be, ez pedig Izlandon is gond nélkül zöldülő tippet ígér.

{"headTitle":"Izland-Anglia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-09-05 18:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Anglia mindkét félidőben gólt szerez","odds":"2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"cbet"}]}
[3287042] 2020-09-05 18:00:00 Izland - Angliax;