Foci-vb 2018

Itt az első elrontott odds a világbajnokságon?

A bukik szerint háromesélyes a Nigéria-Izland mérkőzés, pedig az első forduló alapján a szigetlakóknak áll a zászló.

Izland az esélyesebb Nigéria ellen. - Fotó: Twitter

Péntek délután, Volgográdban zárul a D-csoport második fordulója, amikor is Nigéria és Izland feszül egymásnak. A felek közül egyértelműen a szigetlakók várják jobb passzból a mérkőzést, hiszen döntetlent játszottak Argentínával, míg az afrikaiak simán kikaptak a horvátoktól az első kanyarban.

1x2    
Nigéria Döntetlen Izland
2.75 3.00 2.60

Mindezek ellenére a fogadóirodákban abszolút háromesélyes a mérkőzés, mivel a bukmékerek 2.75-szörös pénzt kínálnak Nigériára, 2.60-szorost Izlandra, míg a remi háromszoros oddson fogadható.

Papíron a felek közt nincs nagy különbség, de a Transfermarkt adatai alapján a Szuper Sasok dupla akkora játékerőt képviselnek, mint a skandinávok. Viszont, ha az első játéknapot vesszük alapul, akkor bizony az izlandi csapatnak van jóval több keresnivalója ezen az ütközeten.

A vb-n szereplő csapatok kereteit és korábbi mérkőzéseit megtaláljátok a Foci-vb 2018 aloldalunkon!

Merthogy Alfred Finnbogasonék a topfavoritnak számító Argentínával játszottak 1-1-es döntetlent, úgy, hogy hátrányban voltak, illetve Lionel Messi büntetőt lőhetett ellenük, amit Hannes Halldorsson óriási bravúrral hárítani tudott. Mindezek mellett, noha az argentinok komoly mezőnyfölényben voltak, az izlandiak összességében nem okoztak csalódást, sőt annak fényében, hogy ez volt történetük során az első világbajnoki meccsük, s hogy kivel játszották azt, remekül helytálltak.

Ezzel szemben a Szuper Sasok csalódást keltő produkcióval rukkoltak ki az ellen a Horvátország ellen, amely jó formán semmit sem csinált, mégis 2-0-ra nyerni tudott. Pedig Gernot Rohr szerint ez az utóbbi évek legjobb és legerősebb nigériai válogatottja, ám ez nagyon nem jött át. Igaz, hogy is jöhetett volna, ha az afrikaiak egyetlen elképzelése az volt az egész mérkőzésen, hogy a legnagyobb sztárjuknak számító Victor Mosesnek passzolnak, aki aztán majd kezd valamit a labdával. Csak hát ez nagyon nem jött össze.

Kattints a képre és tippelj Te is a vb-re!

Mindezek fényében igen meglepő, hogy egálra hozták ki ezen mérkőzés szorzóit, hiszen egyrészt az első forduló alapján egyértelmű, hogy Izlandnak áll a zászló, másrészt pedig ezen a meccsen csak és kizárólag Nigériának van veszítenivalója, már pedig az afrikai csapat nyomás alatt bebizonyította, hogy nem tud futballozni. A skandinávok egyébként is egységesebb csapatot alkotnak, így pedig az izlandi ázsiai hendikepes (döntetlen esetén a tét visszajár) sikerben látunk fantáziát.

  • Izland +0 @ ​1.80    
[2059604] 2018-06-22 17:00:00 Nigéria - Icelandx;