NB I

Overbe fulladhat a menekülés - tipp a forduló nyitómeccsére

  • varin

Immáron szurkolókkal a lelátón rendezhetik meg az újoncok csatáját Kaposvárott.

Kitöltötted már a heti szelvényt? Ha nem, KATT!

A kupaelődöntőknek és a bepótolt bajnokiknak hála már több csapat erejéről is lehetnek elképzeléseink, ám pénteken két olyan gárda lép gyepre, amelyet nem láthattunk tétmeccsen már egy ideje. A Kaposvár-ZTE párbaj tavaly még az NB II bajnoki címéért zajlott, idén viszont úgy tűnik, már csak az egyik félnek lesz vesztenivalója.

{"headTitle":"Kaposvár-ZTE","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-29 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Kaposvár","odds":"4.33","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.6","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"ZTE","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

Merthogy a somogyiak kieséséhez nem férhet kétség, 18 pontra van a bennmaradást érő 10. pozíció, a maximálisan szerezhető egység pedig már csak 24. Ez pedig azt jelenti, hogy ha a mostani hétvégén nem is, de a következő körben, Debrecenben már hivatalossá válhat, hogy Waltner Róbert legénysége postafordultával megy vissza a másodosztályba.

Alighanem az utolsó órákat Waltner már az NB II-re való felkészülés jegyében tölti majd, ami jellemző volt már a felkészülési találkozókon is. A Kaposvár kétszer lépett pályára a Paks ellen, mindkét alkalommal 1-1-re végeztek a felek. A korábbi kiváló gólvágó több fiatal játékosát is dicsérte, így nem lesz nagy meglepetés, ha például Keresztes Zalán, Pintér Ádám vagy Bévárdi Zsombor a ZTE ellen már a kezdőben kap helyet.

A túloldalon Márton Gábor nem különösebben fogalmazott óvatosan, őszintén elmondta, kötelező nyerniük, nincs más elfogadható eredmény. Tény, hogy a hátsó mezőny rendkívül szoros, a 7. Kisvárda és a 11. ZTE között három pont a különbség, így nyugodtan ki is jelenthetjük, hogy még öt csapat van versenyben a bennmaradásért.

A ZTE a bajnokság leintését megelőzően mutatott biztató jeleket, hiszen február közepe óta a Mezőkövesd, Fradi, Debrecen hármas ellen hét pontot szerzett és jelentősen megizzasztotta a Vidit is a Magyar Kupában.

Rendkívül kézenfekvőnek tűnik itt az over, és nem csak azért, mert augusztusban a ZTE egymaga meglőtte a négy gólt a zöld-fehérek vendégeként, de mi a Kaposvártól is bátor, őszinte támadójátékot várunk. A hazaiak előtt itt az alkalom, hogy bizonyítsanak akár Waltnernek, akár eladják magukat az OTP Bank Ligába, míg a Zegnél tényleg csak a 3 pont elfogadható, semmi más.

{"headTitle":"Kaposvár-ZTE","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-05-29 20:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"2.75 gól felett","odds":"1.78","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Bet Builder: x2 + 1.5 gól felett","odds":"1.41","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3080265] 2020-05-29 20:00:00 Kaposvár - Zalaegerszegx;