Magyar foci

Nagy baj van az NB I-ből kiesett csapatnál

  • Javi Moreno

A Kaposvári Rákóczi tavaly esett ki az NB I-ből, de jelenleg sokkal nagyobb gondokkal kell szembenéznie.

A Kaposvári Rákóczi együttese évekig az NB I egyik üde színfoltja volt. Minden évben eladták legjobbjaikat, ám a csapat lendülete nem tört meg, évről évre a középmezőnyben tudtak végezni, ám végül 2014-ben elérte őket a végzet. A pénz elfogyott a klubnál, a keretet innen-onnan összeszedett idegenlégiósokkal töltötték fel, a csapat pedig nagyon simán kiesett az első osztályból.

Az NB II-be visszakerülve a somogyi együttes csupán a 12. helyen telel, és hiába vállalta át december elején a klub teljes adósságát Sólyom Sándor, a Puebla Kft. ügyvezető-igazgatója, a csapat játékosai hónapok óta nem kaptak fizetést. Amint arról a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (HLSZ) honlapja beszámol, az elmaradt fizetések miatt felszólították a klubot.

"Vannak olyan játékosok, akiknek mára négy-öthavi követelése gyűlt össze. Sajnálatos módon a tulajdonosváltást követően is csak a hitegetés ment Kaposváron, az elmaradt fizetéseket azóta sem rendezték. Karácsony előtt a labdarúgók ígéretet kaptak rá, hogy a jelentős tartozásból kéthavi összeget megkapnak, hogy legalább az ünnepekre ne maradjanak pénz nélkül. Ehhez képest az egész csapatnak mindössze egymillió forintot biztosított a tulajdonos. Ki lehet számolni, hogy egy huszonöt fős keretnél ez fejenként átlagosan negyvenezer forintot jelent...  A Hivatásos Labdarúgók Szervezete ezen a ponton kénytelen megtenni az első lépést, a keddi nap folyamán az elmaradt fizetések rendezésére felszólító levelet írunk a Kaposvári Rákóczi FC részére" - nyilatkozta dr. Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára.

Eközben a klub honlapja karbantartás miatt nem elérhető.

[1779877] 2015-02-20 19:00:00 Csákvári FC - Kaposvárx;
165971