Darts

Ekkora oddsért vétek kihagyni Van Gerwent?!

  • Cesc18

A hétvégén összejöhet az idei első Players Championship tornagyőzelme a világelső hollandnak.

Nem maradunk darts nélkül a hétvégén sem, ugyanis szombaton és vasárnap lebonyolítanak egy-egy Players Championship fordulót Barnsley-ban. Mindkét játéknapon képviselteti majd magát a mezőny krémje, így igen jó színvonalú versenyekre van kilátás. Ahogyan a korábbi PC-állomások esetében, úgy ezúttal is felhívjuk a figyelmet néhány olyan játékosra, akikre megérheti tenni egy kis "szotyipénzt".

Újra bombaformában dob a hollandok klasszisa. - Fotó: PDC

Az elmúlt Players Championship hétvégéken Michael van Gerwen szóba sem került nálunk, most viszont a világelső hollandot tartjuk a topfavoritnak. MVG ugyanis az elmúlt napokban nagyon elkapta a fonalat és újra azt a formáját mutatja, amivel meglehetősen nehéz konkurálniuk a többieknek. 

A UK Openen 105.34-es tornaátlagot hozott a hat mérkőzésén, ami magáért beszél. 

Ezt a káprázatos formáját át tudta menteni a liverpooli Premier League fordulóra is, ahol 106.27-es körátlaggal 7-5-re győzte le Gerwyn Price-t.

Nem nyert még idén PC-versenyt Van Gerwen, ám most itt a nagyszerű lehetőség. 3.50-ért fogadható és annyiért vétek lenne kihagyni, még ha tudjuk jól, hogy ezek a versenyek meglehetősen sokesélyesek.

Érdemes azért ilyenkor "B" opciót is keresni, hiszen az igazi értéket a két számjegyű szorzók tartogatják. 

A bukik erősorrendjében egyébként a hollandot a PC-ranglistát vezető Price és a második legtöbb pénzt kereső Wright követik. Elég vaskos oddsot kapunk a walesire (8.00) és a skótra (7.50) is. Egyikük formájára sem lehet panasz, így aki mellettük teszi le a voksát, aligha csinál rossz befektetést. 

Számunkra azonban sokkal tetszetősebb a Nathan Aspinallra kínált 17-szeres pénz. Az angol tehetség a korábbi hat állomás egyikén már révbe ért, ennek és a kiegyensúlyozott teljesítményének köszönhetően pedig a PC-ranglistán az ötödik helyet tudhatja magáénak.

A formája nagyon rendben van, a liverpooli Premier League est során is az egyik legvarázslatosabb játékot tőle láthattuk. 

A szombati versenyen tehát Van Gerwennek 3.50-es oddson, Aspinallnak pedig 17-es oddson szavazunk bizalmat.

Ami a hétvége második megmérettetését illeti, azzal majd vasárnap reggeli cikkünkben foglalkozunk.