FA Kupa

Mire fogadjunk, ha egyik csapatot sem érdekli a meccs?

  • varin

Szarkák a Rigók ellen, de a madarak csatáját egyik szárnyas sem akarja igazán megnyerni.

Fotó: Dwight Gayle kezdőként kaphat ma szerepet, de már nem a WBA mezében - Fotó: Archív

Kulcsfontosságú hetek állnak a Newcastle United előtt, hiszen Steve Bruce-ék következő ellenfelei az alábbi csapatok lesznek: Southampton, Sheffield United, Aston Villa, Bournemouth, WHU. Vagyis a következő egy hónap könnyedén megadhatja a választ arra a kérdésre, hogy kell-e félniük a Championship rémétől a Szarkák híveinek. Mindezek árnyékában pedig az FA Kupa csak egy felesleges, beáldozható 90 percnek tűnik.

{"headTitle":"WBA-Newcastle","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-03 21:00","footerTitle":"Eredő odds","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"WBA","odds":"2.47","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.2","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"},{"eventTitle":"Newcastle","odds":"2.85","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}

De ne gondoljuk azt se, hogy mondjuk Joelintonék ellenfele, a WBA egy szemernyit is bánná, ha kiesne a sorozatból, hiszen a Baggies is lényegesen nagyobb célért, a PL-be visszajutásért küzd. Való igaz, hogy az FA Kupának óriási a presztízse, de az élvonalba való visszajutás mindennél fontosabb a birminghami gárdának.

A hazai csapat előnye márpedig csupán hat pont, amelyért kizárólag magukat okolhatják. Hétvégén a Wigan Athletic távozott három egységgel a The Hawthornsból, márpedig azok a pontok biztosan a kalkuláció részét képezték Slaven Bilic mester fejében.

Ennek megfelelően a kezdőknél mindkét oldalon a sötétben tapogatózunk, a sérültek mellett további pihentetések várhatóak, így felesleges a trénerek által lefutott tiszteletkörökkel foglalkozni, hogy mennyire fontos a kupa.

A Szarkáknál eddig sem volt egy dicsőséges menetelés az FA Kupa, hiszen a Rochdale ellen újrajátszás következett, míg az Oxfordot csak 210 perc alatt tudták legyőzni az iparvárosiak. A WBA ezzel szemben rendes játékidőben rendezte le mind a Charltont, mind a West Hamet.

Fogadási szempontból nehéz dolgunk van a várhatóan nagyon vegyes keretek miatt, de arra kevés sanszot adunk, hogy a Newcastle 90 perc alatt kivívja a továbbjutást. Ennek szellemében tippünk kicsit biztonsági, de az osztálykülönbség szerintünk nem fog látszódni a gyepen.

{"headTitle":"WBA-Newcastle","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-03-03 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"WBA +0","odds":"1.7","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}
[3267695] 2020-03-03 21:00:00 West Bromwich Albion - Newcastle Unitedx;