Premier League

Kimásznak-e a gödörből a Vörös Ördögök?

  • hatharom.com

Az utóbbi hetekben nagyon szenved a United, hétvégén pedig a mumust, avagy a WBA-t fogadják Rooneyék az Old Traffordon.

Rooneyék szűk három év után győznék le otthon a WBA-t. - Fotó: caughtoffside.com

Szenvedősre vágta a figurát a Manchester United az utóbbi hetekben, hiszen Louis van Gaal együttese az utolsó öt mérkőzéséből mindössze egyet tudott megnyerni. A Vörös Ördögök ezen rossz periódusuk alatt kiestek az Angol Ligakupából, a Premier League-ben négypontos hátrány szedtek össze az éllovas Manchester Cityvel szemben, viszont kedden az élre álltak a Bajnokok Ligája csoportjukban a győzelmüknek köszönhetően.

Arra a sikerre nagyon nagy szüksége volt Wayne Rooneyéknak, hiszen ha a CSZKA Moszkva ellen sem nyertek volna, akkor már a BL-ben is igen komoly slamasztikába kerültek volna. Persze így sem fenékig tejfel az élet az Old Traffordon, mivel a csapat támadójátéka egyszerűen pocsék, hiszen a csapatkapitány keddi gólját megelőzően 374 percig (!) nem találtak a hálóba a manchesteriek. Ugyanakkor a védelem előtt le a kalappal, hiszen zsinórban négy kapott gól nélküli meccsnél járnak már Chris Smallingék, ami még a Sir Alex Ferguson érában is megsüvegelendő teljesítmény lett volna. Felemás helyzetből várja tehát a sérültékkel és eltiltásokkal - Luke Shaw, Patrick McNair, Antonio Valencia, Matteo Darmian, Morgan Schneiderlin, James Wilson - is tizedelt United a mumusát, vagyis a West Bromwichot.

[1988825] 2015-11-07 16:00:00 Manchester United - West Bromwich Albionx

A birminghami alakulatnak ugyanis sikerült azt a bravúrt elérnie, hogy a legutóbbi két bajnokiját megnyerte az Old Traffordon, amely diadalok természetesen óriási bravúrnak számítanak. A kék-fehérek egyébként is összességében jó formában utaznak Manchesterbe, az idei bajnokságban az öt idegenbeli találkozójukon pedig mindössze egyszer kaptak ki. Hiányzó is maximum kettő - Ben Foster, Chris Brunt - lesz a vendégeknél, amelyeket az a Tony Pulis irányít, akinek általában jól megy a Manchester United ellen, köszönhetően csapatai masszív védekezésének.

Ha a WBA ismét stabil lesz hátul, akkor a hazaiaknak roppant nehéz dolguk lesz szombaton. Azonban úgy véljük, hogy a felek között van akkora tudásbeli különbség, hogy a Vörös Ördögök ha szűken is, de egy találattal legyőzzék a birminghami csapatot. A pontosan egygólos United-sikerrel pedig bőven megtriplázhatjuk feltett tétünket.

Európai hendikepes fogadás a mérkőzésre - a     szorzói
Manchester United -1 Döntetlen (Manchester United -1) WBA +1
1.90 3.30 3.05
[1988825] 2015-11-07 16:00:00 Manchester United - West Bromwich Albionx;