Darts

Van Gerwen bosszúból nagy verést oszthat ki - napi tippek a World Matchplayre

Revánsra készül a világelső holland honfitársa ellen, akitől a UK Openen meglepő vereséget szenvedett.

Szombaton négy mérkőzéssel elrajtol a World Matchplay a blackpooli Winter Gardensben, és már az első napon színpadra lép a legnagyobb favoritnak számító Michael van Gerwen, illetve olyan nagyágyúk, mint Adrian Lewis, Michael Smith vagy Dave Chisnall. Ők egyébként a felső ág egyik negyedének a kiemelt dartsosai, tehát jó eséllyel közülük kerül majd ki az egyik elődöntős. Ám addig még nagyon hosszú az út, és bár favoritként várják a bemutatkozást, egyikükre sem vár ujjgyakorlat. 

World Matchplay, 1. játéknap (július 21, szombat)   
Mérkőzések 1 2
Adrian Lewis-James Wilson 1.22 3.40
Dave Chisnall-Keegan Brown 1.30 2.90
Michael van Gerwen-Jeffrey de Zwaan 1.03 7.25
Michael Smith-Jonny Clayton 1.30 2.95

A nyitómeccsen Lewis áll tábla elé honfitársa James Wilson ellen. Utóbbi nagyon rutinos játékos, aki pár éve ígéretesen kezdte a PDC-s karrierjét, ám most már jó ideje megrekedni látszik, idén semmi kiemelkedő eredménye sincs. Egy-egy European Tour-versenyen láthattuk, de semmi maradandót nem alkotott ezeken. Lewis viszont folyamatosan küzd, hogy kikecmeregjen a gödörből és időnként jól is megy neki a játék, persze még nincs azon a szinten, mint amikor világbajnok lett, de alakul a formája. Bármennyire is sebezhetővé vált Lewis, minket meglepne, ha itt borulna a papírforma, de a győzelme alig fizet, - hendivel pedig rizikós megjátszani. Amiben ezen a meccsen fantáziát látunk, hogy Lewis dobja a magasabb kiszállót. A legutóbbi kamerás versenyén ugyanis elég jól szórta a 100+ kiszállókat, míg Wilson általában szenved a dupláknál, így nem különösebben van benne a játékában egy magas kiszálló.

  • A mérkőzés legmagasabb kiszállója - Lewis @ 1.61

A folytatásban ugyancsak két angol feszül egymásnak, Chisnall ellenfele Keegan Brown lesz, a meccsen pedig akár borulhat is a papírforma, ha Chizzy gyenge napot fog ki. Márpedig az utóbbi hetekben mutatott formája alapján simán benne van a pakliban. Rettentően hullámzó egyébként az idősebb angol teljesítménye, tavasszal voltak olyan meccsei amikor 105+ átlagokat dobált, az elmúlt néhány tornáján viszont messze tudása alatt játszott. Szóval meglehetősen kiszámíthatatlan, és bár Brown sem azon a szinten mozog, mint amikor megismertette a nevét a dartsvilággal, viszont egy szenvedő Chisnallal simán felveszi a harcot. 

Az angol rangadókat egy holland rangadó követi, méghozzá Van Gerwen és Jeffrey de Zwaan ütközete. Ha nem ismernénk a két játékos közös múltját, akár egy kézlegyintéssel is elintézhetnénk ezt a meccset, aki azonban követte márciusban a UK Opent, az pontosan tudja, hogy De Zwaan volt az a játékos, aki a legjobb 64 között óriási meglepetésre kiütötte Van Gerwent. Akkor a kevésbé ismert holland 10-8 arányban győzte le világelső honfitársát, amellyel pályafutása legnagyobb sikerét könyvelhette el. 

De Zwaan április végén első profi tornagyőzelmét is elkönyvelhette Wiganben, ugyanakkor azóta megtört a 22 éves játékos lendülete és váratlanabbnál váratlanabb vereségekbe nézett bele. A jelenlegi formájában nem lesz egyszerű dolga helytállni Van Gerwen ellen, aki biztosan nagyon motiváltan áll majd oda, hogy megmutassa ki a király, így akár 5-7 legkülönbség is lehet köztük. 

  • Hendikep - Van Gerwen -5.5 @ 1.83

A nap utolsó meccsén Smith és Jonny Clayton méri össze a tudását, ami akár az első kör egyik legjobb derbije is lehet. Smith-nek ugyanis nagyon fut a szekere, a Premier League döntő után múlt héten Sanghajban nyert tornát. Ennél jobban nem is hangolhatott volna erre a versenyre, azonban Clayton kifejezetten nehéz ellenfélnek számít. A walesinek is voltak már idén nagyon jó tornái, és bár nem olyan kaliber, mint Smith, de ha a legjobbját hozza, akkor megszenvedhet ellene az angol. Azt nem gondoljuk, hogy Clayton nyerni tud, mert Smith erős fejben, de szoros meccs akár kikerekedhet a történetből.



NYEREMÉNYJÁTÉK

 

Lesz-e legalább 5 leg különbség Van Gerwen és De Zwaan között?

 

A válaszokat hozzászólásban várjuk, a helyesen tippelők között pedig a torna végén gazdára talál egy Phil Taylor: Erőpróba könyv. 

 

Tippelés határidő: szombat, 20:00



További tippekért látogass el partneroldalunkra, a Logibet.com-ra, ahol továbbra is 19 euróért fizethetsz elő az összes tippmester összes tippjére.