Foci-vb 2018

Kisebb csoda lenne, ha nem Franciaország lenne a világbajnok

Franciaország már ott van a döntőben, a bukik szerint bárki is legyen az ellenfél, a gallok abszolút favorit lesznek.

 

Fotó: fifa.com

Franciaország Samuel Umtiti fejesével 1-0-ra legyőzte Belgiumot a világbajnokság első elődöntőjében, így a francia válogatott a 2016-os Eb után a 2018-as vb-n is döntőzhet. A gallok 1998 és 2006 után harmadik vb-fináléjukra készülhetnek, az eddigi mérlegük 1-1 a döntőket illetően.

Didier Deschamps együttese a tornát megelőzően is az egyik legnagyobb esélyesnek számított a végső győzelemre, az oddsok rangsorában a negyedik helyen állt a brazil, német, spanyol trió mögött.

A címvédő németek, majd a spanyolok korai búcsúja után a franciák "megúszták" a brazilokat is, a selecaót kiejtő belgák ellen pedig kedden sikerült túllépniük, így az összes komoly rivális búcsúzott a tornáról.

A másik ágról két meglepetéscsapat közül kerülhet ki az ellenfél, hiszen sem az angolok, sem a horvátok fináléjára nem mutatkozott túl sok esély. Akármelyik válogatott is érkezik a döntőbe az alsó ágról, az biztos, hogy élete nagy meccsére készülhet, ennek ellenére a fogadóirodáknál a francia alakulat aranyérme elég biztosnak tűnik.

Pogbáék végső sikerére ugyanis 1.65-ös szorzót kínálnak az oddsmesterek.

 

A franciák egyébkét le is tarolhatják a vb-t, hiszen a legjobb játékosnak járó díjra jelenleg Kylian Mbappé (@2.11), a legjobb kapusnak járó Aranykesztyűre pedig Hugoi Lloris (@1.83) a legesélyesebb.

Ki nyeri a 2018-as vb-t?    
Franciaország 1.65
Anglia 3.50
Horvátország 6.00