Foci-vb 2018

Gólokra és továbbjutóra is fogadunk a horvát - angolon

Vajon Anglia 1966 után másodszor vagy Horvátország története során először jut be egy világbajnokság döntőjébe?

Fotó: india.com

Kedden este eldőlt, hogy Franciaország várja ellenfelét a vasárnap esedékes világbajnoki döntőben, szerdán pedig arra is választ kapunk, hogy ki lesz a másik ágról érkező finalista.

Az oddsok alapján Anglia valamivel esélyesebb, hiszen a szigetországiakra háromesélyben 2.20-as szorzót kínál az állami bukmékeriroda, míg a horvát csapat 90 percben aratott sikere bőven hármas odds feletti értéken álldogál. A továbbjutásra is ennek megfelelően alakultak az oddspárok, Horvátország 2.25-ös, Anglia 1.57-es szorzót kapott az oddsmesterektől.

1x2    
Horvátország Döntetlen Anglia
3.40 3.00 2.28

Az elődöntőig vezető út egyértelműen Horvátország számára volt rögösebb, hiszen déli szomszédaink a meggyőző csoportkör után a dánok és a házigazda oroszok ellen is büntetőpárbajban jutottak tovább. A kétszer 120 perc játék és a szétlövés komoly fizikai és mentális terhet rót Modricékra, akiken már az oroszok elleni negyeddöntőben is érezhető volt a fáradtság.

Az angolok Kolumbia ellen szintén csak büntetők után jutottak tovább, ám a svédek elleni negyeddöntőjük a vártnál sokkal simább lett, miután a skandinávok semmit nem tudtak visszaadni abból a játékból, amivel egészen a legjobb nyolcig repültek.

Az önbizalom terén egyik oldal sem állhat rosszul, hiszen ilyen magasságokba talán egyik csapat sem gondolkozott, ahogy pedig mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy, a szereplők nyilatkozatai pedig pontosan vissza is adják mindezt.

[2059648] 2018-07-11 20:00:00 Horvátország - Angliax

Ami az összeállításokat illeti, elsősorban Zlatko Dalicnak akadhatnak gondjai. Az szinte biztos, hogy Sime Vrsaljko sérülés miatt kihagyja a mérkőzést, Danijel Subasic és Dejan Lovren pedig kihagyott egy-két edzést a hét elején. Utóbbi kettő játékára azért mi nagyobb tétben fogadnánk, Vrsaljko helyére viszont Vedran Corluka kerülhet be.

Az angoloknál a legnagyobb kérdés Raheem Sterling körül adódhat, miután a City támadója elképesztően sok kritikát kapott a szurkolóktól. Southgate viszont bízik benne, kiemelve a labda nélküli hasznos játékát, így Anglia a megszokott felállásában futhat ki a gyepszőnyegre is.

Mire érdemes fogadni?

Az oddsok alapján a bukmékerek nagy küzdelmet és kevés gólt várnak, hiszen az egál line-t két találaton húzták meg a meccsre. Ez a határ szerintünk reális, hiszen mindkét válogatott nagyon óvatos lesz és nagyon komoly fókuszt fog tenni a védekezésére. 

Igaz ugyanakkor, hogy mindkét oldalon remek kvalitású támadókat találunk, ráadásul a torna hajrájához érve könnyen elképzelhető, hogy fejben már nincsenek a topon a játékosok, így egy-két egyéni hiba bizony bőven benne van a pakliban.

Az is reális forgatókönyv, hogy amennyiben az egyik csapat hátrányba kerül, onnan már nincs mit védeni vagy veszíteni, így sokkal nyíltabb mérkőzésként folytatódhat a találkozó.

A továbbjutást illetően mi Anglia mellett tesszük le a voksunkat. Kane és társai számára óriási támogatást adhat a tény, hogy hosszú idő után van ismét reális esélye Angliának egy komoly eredményre, a "coming home" feeling pedig érezhetően átszállt a játékosokra is. A horvátok elég fáradtnak tűntek a negyeddöntő hajrájában, így a fittebb angolok kibrusztolhatják a döntős szereplést.

 

Tipp: gólszám 2 felett@1.97

Tipp: Anglia továbbjut@1.55   

[2059648] 2018-07-11 20:00:00 Horvátország - Angliax;