Foci-vb 2018

Guardiola hatása a vb-n is érezteti magát

  • gb1

A Manchester City játékosai közül még jópáran életben vannak a legjobb 4 között - a legjobban az angolok profitálhatnak.

A Pep-hatás zsinórban a harmadik világbajnokságon is érezteti magát. A klubfutball sokak által legjobbjának tartott edzőjének komoly szerepet tulajdonítottak Spanyolország 2010-es és Németország 2014-es vb-címében. Előbbinél a Barcelona, utóbbinál pedig a Bayern Münchent edzette épp a katalán tréner - mindkét csapattal bajnoki címet ünnepelt az adott évben -, akinek mindkét aranyérmes válogatottba hat főt delegáltak aktuális klubjai.

Kétség kívül korunk legmeghatározóbb edzője. fotó: archív

A friss Premier League győztes Manchester City három alapembert (plusz pár cserét) ad a Háromoroszlánosoknak, Raheem Sterling, John Stones és Kyle Walker személyében, akik egytől egyig kiemelték a kopasz taktikus érdemeit egyéni fejlődésükben. Ráadásul az angolokat iránytó Gareth Southgate is hasonló felfogású, labdatartásra építő taktikát alkalmaz, mint Guardiola.

Stones-t az egyik legtöbbet fejlődött hátvédnek tartják a szakértők és Lothar Matthaeus, a nyugat-németek 1990-es világbajnok kapitánya egyenesen azt állította róla a napokban, hogy ő a világ legjobb bekkje. A City-hez hasonlóan gyakran ő indítja a támadásokat egészen az ellenfél térfeléig merészkedve, ráadásul már két gólt is szerzett a vb során.

Sem játékosként, sem emberileg nem tartanék itt anélkül, amit értem tett az utóbbi két évben. Mióta a City-nél vagyok, mindig a megfelelő instrukciókat adja nekem és ezeket a legegyszerűbb módon, érthetően tudja átadni.

- dícsérte a katalánt Stones.

Ami immár biztos, hogy az utóbbi idők egyik legjobban festő szigetországi válogatottja 1990 után jutott újra az elődöntőbe ahol Horvátországgal küzdhet meg majd a fináléba jutásért. A másik ágon is akadnak Guardiola tanoncok - a belgák Kevin de Bruyne és Vincent Kompany világklasszis teljesítményének köszönhetően verekedték át magukat a Selecaón.
 

Szerintetek is ennyire meghatározó a vb-ken a Guardiola-hatás?

 

 

 

 

[2059648] 2018-07-11 20:00:00 Horvátország - Angliax;