La Liga

Kulcsemberei nélkül a Barca, ezekkel a tippekkel használnánk ki!

Hétközi fordulót rendeznek a La Ligában, a listavezető Barcelona Vigóba látogat. A katalánok 2015 óta nem tudtak a Celta otthonában nyerni.

fcbarcelona.es

A Valencia elleni bajnoki után újabb kemény 90 perc vár a BL-ből meglepetésre kieső Barcelonára, amely kedden este a Celta Vigo vendége lesz. A listavezető 11 pontos előnnyel vezeti a tabellát az Atlético előtt, amely ebben a fordulóban a Real Sociedad vendége lesz.

A bukmékerek szerint a kedd esti meccsnek Messiék a favoritjai, a vendégek sikerére 1.65-ös szorzón fogadhatunk, míg a Celta sikere pénzünk négy és félszerelését érné.

1x2    
Celta Vigo Döntetlen Barcelona
4.50 3.90 1.65

Az elemzést kezdjük egy kis statisztikával, a Barcelona ugyanis 2015 áprilisa óta nem tudott nyerni a Baladíósban, utolsó két bajnoki fellépését elvesztette ebben az arénában, legutóbb pedig a januári kupameccsen végzett 1-1-es döntetlennel.

A Celta jelenleg is kiváló hazai szériát fut, hiszen 2018-ban még nem kapott ki saját közönsége előtt, pedig az ellenfelek között többek között a Real Madridot és a Sevillát is megtaláljuk.

[2580869] 2018-04-17 21:00:00 Celta Vigo - Barcelonax;5

A Barcelona továbbra is veretlen a bajnokságban és összességében már 39 veretlenül megvívott találkozónál jár, ami klubrekord. Ugyanakkor a Nou Camptól távol jóval sebezhetőbb a gárda - gondoljuk csak a római BL-meccsre -, a 2018-as évben a Sevilla, a Las Palmas, az Espanyol is pontot tudott szerezni a gránátvörös-kékek ellen pályaválasztóként.

Ami a hiányzókat illeti, a Celta soraiból Hugo Mallo (29/0) és Pablo Hernandez (26/3) hiányzik majd eltiltás miatt, mindketten érzékeny veszteséget jelenthetnek a szakmai stábnak.

A Barca kerete
Ter Stegen, Cillessen, N. Semedo, Denis Suárez, Suárez, Messi, O. Dembélé, Coutinho, Paulinho, Paco Alcácer, Jordi Alba, Digne, S. Roberto, André Gomes, Aleix Vidal, Umtiti, Yerry Mina, Vermaelen.

Ernesto Valverdének talán még ennél is nagyobb a gondja, a hivatalos meccskeretből ugyanis négy alapember is hiányzik: Piqué (25/2), Busquets (26/1), Rakitic (30/1) és Iniesta (25/1) is sérüléssel bajlódik.

A hiányzók ismeretében a Barcára közel sem vár könnyű meccs a vigói arénában, ezt pedig fogadói szempontból is megpróbálhatjuk kihasználni.

Azok számára, akik nem hisznek a Barcelona veretlen szezonjában, a kedd esti elég jó alkalom, hogy bepróbálja a hazait. A Barcelonát érezhetően megütötte a Roma elleni váratlan BL-búcsú, Andrés Iniesta távozása pedig aligha volt pozitív hatással az öltözőre. A Celta viszont pontosan az a csapat, amely a "nagyok" ellen rendre felszívja magát hazai pályán, így ha nem lesz kellően motivált a listavezető, bizony megütheti a bokáját.

Az egymás elleni eredmények valamint a Barca hiányzói is azt mondatják velünk, hogy ebből egy szoros csata is kialakulhat, így a fogadásainkat is ennek a vonalnak a mentét helyeznénk el.
 

  • Mindkét csapat szerez gólt és 2,5 gól felett@1.75    
     
  • Celta Vigo +1 AH@1.80
     
  • Lionel Messi gólt szerez@1.57
[2580869] 2018-04-17 21:00:00 Celta Vigo - Barcelonax;