La Liga

A Barca elleni iksz után csak bepróbáljuk Aspasékat

A Celta Vigónak láthatóan jól jött a kényszerszünet, Mallocáról pedig gyakran lopják a pontokat az ellenfelek.

Így örült a katalánok elleni góljának a klublegenda. Fotó: EPA

Míg a német labdarúgás szerelmesei melankóliába borulnak, a spanyol focit imádók örömtáncot járnak, hiszen szinte szünet nélkül jönnek a meccsek. A keddi játéknapon három összecsapásra kerül sor, melyeket szépen elosztva 19:30-tól majdnem éjfélig élvezhetünk. Legkorábban a Mallorca-Celta Vigo találkozó kezdődik, melynek enyhe favoritjai a Barcelonát is megállító vigóiak, lássuk hát az előzetes információkat.

{"headTitle":"Mallorca-Celta Vigo","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-30 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Mallorca","odds":"3.30","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Döntetlen","odds":"3.20","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"},{"eventTitle":"Celta Vigo","odds":"2.25","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}

A kis sziget csapata tavaly ötödik lett a másodosztályban és a rájátszásban sikerült kiharcolni a feljutást, ám könnyen lehet, hogy nem sikerül megtartania helyét a La Ligában. A palmaiak jegyzik a 32 forduló alatt a legtöbb vereséget a bajnokságban (20), ahogyan ők ‘büszkélkedhetnek’ a legtöbb kapott góllal is (55). Huzamosabb jó periódusuk nem igazán volt az idény során, a szünetről pedig rettenetesen tértek vissza - a júniusban lejátszott 4/5 bajnokit elbuktak és mindössze egy pontot gyűjtöttek a szintén kiesőjelölt Leganes ellen. 

Ezalatt mondjuk megmérkőztek a Barcelona-Real Madrid-Athletic Bilbao trióval is és ha nem csak az eredményeket, hanem a pályán látottakat is nézzük, annyira azért nem vallottak szégyent Vicente Moreno fiai. A 45 éves szakember nem is valószínű, hogy sokat változtat a felálláson és csapatában csak Koutris és Sung-Yueng fog hiányozni. A Celtánál a nagy kérdés, hogy Hugo Mallo zöld utat kap-e, míg Fran Beltran szinte biztosan nem játszhat a védelem tengelyében.

[3093589] 2020-06-30 19:30:00 Mallorca - Celta Vigox

Pozícióját tekintve a Vigo sem lehet valami büszke, igen ám, de a galíciaiaknak pont, hogy remekül jött a szünet, rendezték a sorokat és a visszatérés óta tudásukhoz méltóan játszanak. Ugyan az első meccsen a BL-re hajtó Villarreal 1-0-ra lenyomta őket, azóta két győzelem - köztük az Alaves elleni 6-0-s KO - és két döntetlen a mérleg. Legutóbb ráadásul a Barcelonát tartották 2-2-re, az egyenlítést pedig ki más szerezte volna a 88 percben, mint a klub legenda, Iago Aspas.

Celta Vigo#esp-celta_vigo#5

Az égszínkékek tehát önbizalommal teli érkeznek Mallorcára és úgy véljük, hogy a bukik által kiszabott oddsoknál jobb esélyük van a sikerre. A győzelmükre kínált magas szorzó révén viszont bebiztosítva is megjátszhatjuk a ‘V’-t, így az alábbi ázsiai hendikepes tippet küldjük játékba.

{"headTitle":"Mallorca-Celta Vigo","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2020-06-30 19:30","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Celta Vigo +0 (ÁH)","odds":"1.58","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"23"}]}
[3093589] 2020-06-30 19:30:00 Mallorca - Celta Vigox;