Spanyol foci

Teljesen elfogyott a csapat Madridban

  • varin

Lassan komoly kérdés lesz, hogyan áll majd ki a mérkőzéseire az Atlético Madrid.

Fotó: Archív

Néhány napon belül három játékosától is megvált az Atlético Madrid. Előbb Yannick Carrasco és Nico Gaitán vették Kína felé az irányt, majd a csapat második számú kapusa, Miguel Ángel Moya is váltott, ő a Real Sociedadhoz távozott ingyen. Ez jelenleg azt jelenti, hogy Diego Simeonénak mindössze 2 kapusa és 17 mezőnyjátékosa maradt a keretben.

Atlético Madrid#esp-atletico_madrid#5

A két, Kínába szerződő támadó távozása ráadásul komoly indulatokat váltott ki állítólag Diego Simeone mesterben, hiszen a hírek szerint nemhogy nem az ő döntése volt Carrasco és Gaitán elszerződése, de kifejezetten ellenezte azt. Spanyol lapértesülések szerint az ügyletért az Atlético Madridban és a kínai Dalian Yifangban is tulajdonrészt birtokló Wang Jianlin okolható, továbbá ő a hibás azért is, hogy a két futballistáért mindössze 50 millió eurót kapott a csapat.

"A pozitív dolgokat kell megtalálnunk, nem a negatívakra gondolnunk. Akik itt vannak, mind a legjobbjukat szeretnék nyújtani és ettől lesz jobb egy csapat, ez motivál engem is. Folyamatosan monitorozzuk a fiatal tehetségeket, akik nagyon sokat edzenek a felnőttekkel is. Szeretnénk megtalálni a következő Lucast, Saúlt vagy Thomast" - nyilatkozta Simeone.

A csapat kerete tehát szinte teljesen elfogyott, ráadásul a 17 mezőnyjátékosból ketten, Stefan Szavics és Lucas Hernández sérüléssel bajlódnak, így mindössze négy cserejátékos maradt Simeonénak. Emellett a mostani keret sem éppen fiatal, Filipe Luis 32, Diego Godín 32, Juanfran 33, Gabi 34, Gameiro 30, Fernando Torres pedig 33.

A nem túl ideális helyzet viszont egyelőre nem éreztette hatását a Wanda Metropolitanóban, hiszen az Atléti igen simán, 4-0-ra lépte le szerda este a Leganes gárdáját. Vasárnap viszont már néhány kategóriával nehezebb lesz a feladatuk, hiszen a Barcelonához látogatnak. Amennyiben sikerülne Torreséknek a bravúr, újra nyílt lenne a bajnokság.

   
Barcelona Döntetlen Atlético Madrid
1.70 3.60 4.65
[2580807] 2018-03-04 16:15:00 Barcelona - Atlético Madridx;