Darts

Meglepetést szimatolunk - tippek a Premier League-re

Csütörtök este Exeterben folytatódnak a Premier League Darts küzdelmei.

Ötödik állomásához érkezett a Premier League Darts, a világklasszisokból álló mezőny ezúttal Exeter városában szórakoztatja a nagyérdeműt. Ismét nagyszerű a felhozatal, a program rögtön két világbajnok összecsapásával indul majd. 

Premier League, 5. forduló   
  1 x 2
Gary Anderson-Rob Cross 2.17 3.65 2.33
Daryl Gurney-Peter Wright 3.65 3.95 1.62
Mensur Suljovic-Michael van Gerwen 7.25 5.75 1.19
Raymond van Barneveld-Michael Smith 2.28 4.00 2.28
Simon Whitlock-Gerwyn Price 1.97 3.70 2.58

Noha a világranglistás helyük alapján mindenféleképpen rangadó Gary Anderson és Rob Cross összecsapása, viszont a két világbajnoknak nincs túl komoly közös múltja. Összesen háromszor randevúztak eddig, ám egyik sem kamerák előtt történt, ez lesz tehát az első igazán komoly ütközetük. Anderson kilábalni látszik a hátsérüléséből, míg Cross a kezdeti idegesség után egyre inkább felveszi a Premier League ritmusát, szóval egy jó kis adok-kapokra számíthatunk. Ami a skót mellett szól, hogy az elmúlt két fordulóban ő már pokoli formát mutatott, ezt bizonyítja a Van Gerwen elleni 110-es és a Wright elleni 105-ös átlaga. Cross ennél szolidabb, 100 alatti átlagokkal nyert Newcastle-ben és Berlinben. Ha Anderson hozza az elmúlt hetekben mutatott játékát és Cross nem tud egy lapáttal rápakolni, akkor nehéz elképzelni, hogy ne a skóté legyen a két pont. Érdemes lehet sok 180-ra is fogadni, ugyanis amióta elkapták a fonalat, a maximumok is szép számmal esnek.

  • Anderson vagy döntetlen @ 1.50
  • 180-ak száma - 7.5 felett @ 2.05    

Gurney boríthatja a papírformát. - Fotó: skysports

A világbajnokok párharca után Daryl Gurney és Peter Wright lép színpadra. Előbbi két döntetlen mellett szeretne most már egy győzelmet is elkönyvelni. Ez Wright ellen nagyon nem lesz egyszerű, aki az elmúlt három fordulóban mindig 100 feletti átlagot dobott, igaz, a tömeggel az északírnek sincs gondja. Úgy áll 97-es összátlaggal, hogy a kiszállózása messze a legrosszabb a mezőnyben, még a 30%-ot sem éri el. 

Az egymás elleni mérlegük 11-7 Wright javára, azonban az elmúlt négy meccsüket Gurney nyerte, ebből ráadásul három kamerák előtt zajlott. 

Ha sikerül jó százalékban dobnia a duplákat az északírnek, akkor meglepheti a skót riválisát. A Gurney vagy döntetlen 2.20-ért fogadható, bátrabbak viszont 3.50 felett a Gurney győzelmet is bevállalhatják. Illetve a Gurney dobja a több 180-at is tetszetős 1.80-ért, hiszen amíg ő meccsenként átlagban 4.25-öt hoz, addig Wright mindösze 2.5-öt. 

Daryl Gurney-Peter Wright
hatharom.com
Gurney nyeri a mérkőzést
@3.65
Fogadási határidő: 21:15

 

Oddsok alapján a nap legsimább meccsét Mensur Suljovic és Michael van Gerwen vívhatja, ám mi mérget nem vennénk arra, hogy ez valóban egyoldalú meccs lesz. Tény, hogy a világelső holland hétről hétre fantasztikusan játszik, azonban múlt csütörtökön az osztrák is megérkezett. 106-os átlaggal 7-3-ra verte Gerwyn Price-t és megszerezte az első győzelmét. 

Ideges voltam az első héten, ideges voltam a második héten, de jól megy a játék és egyre jobban érzem magam. 

- mondta a sógorok 45 éves klasszisa. 

Fogadás szempontjából a Suljovic +3.5 1.83-ért nem rossz, de az igazi tutinak a Van Gerwen dobja a több 180-at tűnik - az osztrák négy meccsen 7 db-nál jár, míg a holland 15-nél -, igaz, erre csupán 1.22-es oddson fogadhatunk az állami irodában. 

Megőrzi Smith a veretlenségét? - Fotó: skysports

Van Gerwenék után Raymond van Barneveld és Michael Smith lesznek főszerepben. Utóbbi hibátlan mérleggel utazhat Exeterbe, miután Berlinben Simon Whitlock ellen is nyerni tudott. Az igazsághoz mondjuk hozzátartozik, hogy a Premier League-ben egy ritka alacsony színvonalú meccset vívtak. 

Nem ment a legjobban a játék, de nyertem és ez a legfontosabb. Négyből négy győzelem, ez nagyszerű dolog, s amikor majd jobb lesz a játékom, én is többet tudok nyújtani.

- mondta Smith. 

Nem biztos, hogy Barney ellen nem elég az amit eddig mutatott az angol, ugyanis a rutinos holland az elmúlt két fordulóban elég szolid teljesítménnyel két vereséget könyvelhetett el. Fogadásilag elég nehéz meccs, a leginkább az X2-ben látjuk a fantáziát, ami 1.53-szoros pénzzel kecsegtet. 

Az est zárómeccsén Simon Whitlock és Gerwyn Price mérkőzik meg. Utóbbi Gurney-hez hasonlóan még nyeretlen, viszont ez most jó alkalom lehet, hogy megszerezze első győzelmét. Noha Whitlock eddig összességében korrektül teljesített, de a berlini játéka alapján sebezhetőnek tűnik. De mindenféleképpen emelnie kell a játéka színvonalán Price-nak, ha a két pontban gondolkozik. A walesinek egyébként ez rettentőn fontos meccs a bennmaradás szempontjából, hiszen ha ez elúszik, akkor a maradék négy fordulóban már rettentően nehéz lesz a kellő pontot összekaparnia.