Darts

A döntőbe jutni olyan volt, mintha a vb-t nyertem volna meg - Taylor

  • Cesc18

A visszavonuló legenda a PDC-nek adott egy hosszabb lélegzetvételű nyilatkozatot, melyben többek között beszélt arról is, hogy legyőzőjéről, Rob Crossról a 25 évvel ezelőtti önmaga jutott eszébe.

Nem rágtuk le a körmünket a 2018-as PDC darts-világbajnokság hétfői döntőjében, hiszen Rob Cross pazar játékkal nagyon simán, 7-2-re verte Phil Taylort. Az 57 éves stoke-on-trenti legenda az egy évvel korábban tett ígéretéhez hűen, a torna után bejelentette a visszavonulását, ezzel pedig egy korszak véget ért. "The Power" szerdán a PDC hivatalos oldalának adott egy hosszabb lélegzetvételű nyilatkozatot.

Taylor utolsó bevonulása. - Fotó: TZ

"Próbáltam kiélvezni a döntőt, hiszen ez volt az utolsó. Soha többé nem élhetem át. Az egyetlen dolog, amit szerettem volna, nyerni egy szettet, a 0-7 megrémített. Próbáltam a legjobbamat nyújtani, de nem volt elég energiám, hogy legyőzzem őt."

Harminc évig ez volt az életem. Csodálatos volt, fantasztikus karrier, de a fiatalok jönnek fel és nagyon erősek, fittek és elkötelezettek. Bármennyire is szeretnék, nem tudok már versenyezni velük.

- mondta Taylor, aki a döntőben 12 maximumot és 102 feletti átlagot ért el, egy nyílra volt a tökéletes legtől és volt egy 151-es kiszállója. Így is azonban csak 10 leget tudott fogni a végig könyörtelenül játszó honfitársa ellen. 

Cross könyörtelen volt. - Fotó: Global Breaking News

Cross előretöréséről és a végeredményről Taylornak saját berobbanása jutott eszébe, amikor is 1990-ben legyőzte Eric Bristow-t.

Olyan, mint én 25 évvel ezelőtt. Könyörtelen és végig nyomás alatt próbált tartani, ahogyan anno én is tettem azt. Nagyon hasonlít hozzám és úgy gondolom az elkövetkezendő években komoly kihívást jelent majd a többieknek. Azt hiszem, nem a pénz motiválja, hanem a győzelem, ez velem is így volt. 

- nyilatkozta a legenda, hozzátéve, hogy számára a visszavonulás inkább megkönnyebbülés, mint sem szomorúság és soha nem gondolta volna, hogy képes még világbajnoki döntőre.

Búcsúzó legenda. - Fotó: skysports

"Készen állok továbblépni, nem vehetem fel a versenyt a fiatalokkal. Fantasztikus, hogy mennyi tornán lehet már pénzt keresni, de én nem tehetem többé."

Számomra a döntőbe jutni olyan volt, mintha a világbajnokságot nyertem volna meg

- vélekedett a 16-szoros vb-győztes angol. 

Taylor így sem tűnik el a nézők kereszttüzéből, ugyanis a PDC elnökével, Barry Hearnnel olyan szerződést kötött, hogy kb. 180-szor lép tábla elé 2018-ban különféle bemutató versenyeken és gálákon. Ráadásul a felek között arról is szó esett, hogy "The Power" indulhatna a ranglistát nem befolyásoló tornákon, tehát például a Premier League-ben vagy a World Series-sorozatban. Mint azóta kiderült, a PL-ben idén biztosan nem láthatjuk, a WS mezőnye viszont még nyitott kérdés. 


A PDC programja január végén a Mastersszel folytatódik, majd február 1-én indul a megújult mezőnnyel a 2018-as Premier League, amelyben többek között hétről hétre láthatjuk majd a friss világbajnok Rob Crosst is

Ki nyeri a 2018-as Premier Ligát?
   
Michael van Gerwen 1.80
Rob Cross 4.50
Gary Anderson 6.50
Peter Wright 9.00
Daryl Gurney 35.00
Raymond van Barneveld 36.00