Darts-vb

Van Gerwen ismét oktathat, kétszeres pénzért kockáztatunk - napi tippek a vb-re!

Szerdán hat mérkőzéssel folytatódik a 25. PDC darts-világbajnokság. Tábla elé áll többek között Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld, akik már a legjobb nyolc közé kerülésért játszanak.

Vége a karácsonyi pihenőnek, szerdától ismét a dartsosoké a figyelem, méghozzá már kora délutántól. A nap első négy összecsapásán a tét a nyolcaddöntőbe kerülés, míg az est utolsó két meccsén már a negyeddöntőért játszanak a fiúk.

PDC darts-vb, 11. játéknap - szerda (december 27.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:45 Simon Whitlock-Darren Webster 1.55 2.10
14:45 Alan Norris-James Richardson 1.50 2.20
15:45 Kevin Münch-Antonio Alcinas 1.80 1.85
20:15 Peter Wright-Jamie Lewis 1.09 5.75
21:15 Vincent van der Voort-Raymond van Barneveld 2.85 1.30
22:15 Michael van Gerwen-Gerwyn Price 1.02 8.00

Nevek alapján nem túl erős a délutáni felhozatal, de ettől függetlenül lehetnek jó meccsek. Például a 10. kiemelt Simon Whitlock és a 23. Darren Webster izgalmas harcot produkálhat, bár az első körben egyikük sem kápráztatott el minket a játékával. Tavaly ugyanígy a legjobb 32 között találkoztak, és akkor Webster esélyt sem nagyon hagyva, 4-0-lal gázolt át az ausztrálon, aki közel 100-as átlaggal nem tudott szettet nyerni. Meglepő lenne, ha ugyanez a forgatókönyv megismétlődne, az viszont abszolút benne van a pakliban, hogy ismét a Pusztító angol megy tovább, így erre a 2.10 körüli oddsra érdemes is rávetődni. Webster amúgy is nagyon szeret underdogként játszani, Whitlock pedig már a vb előtti egy-két tornán sem volt túl meggyőző.

Nap fogadása: Simon Whitlock-Darren Webster
hatharom.com
Webster jut tovább
@2.10
Fogadási határidő: szerda, 13:45

Érdekesnek ígérkezik a 15. kiemelt Alan Norris és honfitársa, James Richardson meccse is. Utóbbival viszonylag keveset találkozhattunk az évben rangos versenyek főtábláján, ám az első kanyarban Kim Huybrechts ellen megmutatta, hogy nagyon komoly játékra képes. Nem lehet tehát nyugodt Norris sem, aki ugyan 3-0-lal indított, de nem mindig rajta múlt, hogy nem lett szorosabb a meccse. Itt azért már a 180-ak is potyoghatnak, főleg, ha elmennek hét szettig.

Két teljesen outsider játékos, a német Kevin Münch és a spanyol Antonio Alcinas összecsapásával zárul a délutáni etap. Előbbi okozta az első kör egyik legnagyobb meglepetését azzal, hogy kiütötte a kétszeres világbajnok Adrian Lewist. Nagyon jól játszott Münch, de semmi garancia nincs rá, hogy sikerül ezt megismételnie. Inkább egy alacsonyabb színvonalú találkozó várható, hiszen mindketten gondolhatják úgy, hogy favoritjai a meccsnek, a tét pedig nem kisebb, mint a legjobb 16 közé kerülés. A 180-ak számára 8.5 a line, ami elég alacsony, de mivel Alcinas minden szempontból az egyik leggyengébb teljesítményt hozta az első körben. így ha Münch keze nem úgy sül, mint Lewis ellen, akkor könnyedén a határ alatt maradhatnak.

Az esti szakaszt Peter Wright és Jamie Lewis nyitja. Münch mellett utóbbi a másik olyan dartsos, aki selejtezőből jutott be a második körbe, ugyanakkor a walesitől ez messze nem olyan bravúr. A 99-es átlaga figyelemre méltó, de nyilván a skót ellen így is masszív underdognak számít, pláne, hogy tavaly ugyanígy a 32 között találkoztak, és akkor Wright 4-0-lal simázta le.

Barneyra holland ellenfél vár. - Fotó: skysports.com

A skót-walesi csata után egy holland rangadóra kerül sor, méghozzá Vincent van der Voort és Raymond van Barneveld főszereplésével, a tét pedig itt már a negyeddöntőbe jutás. Mindketten nagyon meggyőzően vették az akadályokat, ami utóbbitól nem olyan meglepő, hiszen az Ally Pally színpadán mindig megtáltosodik, előbbitől viszont nem igen várhattunk ilyen parádés dartsot azok után, hogy idén közel állt a visszavonuláshoz. Van der Voort az egyik leghektikusabb játékos, és nem lenne olyan meglepő, ha éppen most fogyna ki a tankja, hiszen Barney ellen nem túl fényes, 2-17 a mérlege, igaz, legutóbb 2014-ben találkoztak. 

Az első két szettben nagyon nyugodt voltam és komfortosan éreztem magam. Nagyon örülök, elégedett vagyok a játékommal.

- mondta a 102.78-as átlaggal 4-1-re nyerő Barneveld. 

Barneytól valószínűleg ugyanezt a klasszis teljesítményt láthatjuk majd, a mérkőzés szorossága pedig attól függ, hogy Van der Voort milyen lábbal kel fel. 

Érdemes lesz kitartani az utolsó derbiig, hiszen a világelső Michael van Gerwen játszik majd, aki ismét egészen zseniális formában dobál. A holland legutóbb úgy nyert 4-0-ra, hogy leget sem veszített, pedig James Wilson 96-os átlagot dobott...Ekkora verést Gerwyn Price aligha fog kapni, de neki is csak a tisztes helytállás lehet a reális cél. 

Price 0-10-re áll a holland ellen, és akadt egy-két komoly pofon, amibe kamerák előtt Van Gerwen ellen beleszaladt, ugyanakkor 1.83-ért még így sincs value az MvG 4-0-ban. 

 



Napi tippjáték kérdés:

 

11.5-nél több vagy kevesebb 180 születik Van Gerwen és Price meccsén?

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: szerda, 22:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A tizenegyedik játéknap sorsolása: