Darts-vb

Suljovic pokoli, Van Gerwen és Anderson sima meccs elé néz - napi tippek a vb-re!

Pénteken megkezdődnek a második körös küzdelmek a londoni PDC darts-világbajnokságon, és rögtön hat mérkőzést rendeznek.

Csütörtökön pont került a főtáblás összecsapások végére, de nincs megállás, még karácsony előtt a legjobb 32 között 12 győztest hirdetünk - pénteken és szombaton hatot-hatot. Újra lesz délutáni szakasz is, tehát már 14 óra magasságában érdemes a tv-képernyők elé ülni. Pénteken az esti felvonásba kerültek az ászok, de az igazán megjósolhatatlan derbikre déluán kerül sor.

PDC darts-vb, 9. játéknap - péntek (december 22.)
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
13:45 Gerwyn Price-Ian White 1.65 1.95
14:45 Vincent van der Voort-Steve Beaton 1.60 2.10
15:45 Jan Dekker-Dimitri Van den Bergh 2.20 1.55
20:15 Mensur Suljovic-Robert Thornton 1.25 3.15
21:15 Gary Anderson-Paul Lim 1.02 7.25
22:15 Michael van Gerwen-James Wilson 1.01 8.15

Kezdésként Gerwyn Price és Ian White áll tábla elé, akik egyaránt nem sokat időztek a színpadon az első körben, ugyanis a walesi 3-0-ra, míg az angol 3-1-re tudott nyerni. Price kifejezetten erősen tolta a tömeget, hiszen 101.55 pontos körátlag íródott a neve mellé a meccs végén, amivel a legjobbak között zárta az első kanyart.  White-nak elsősorban a kiszállózás ment prímán, még ha 100+-s nem is jött össze neki. Ahogyan azt az oddsok is mutatják, ki-ki meccsre van kilátás, a korábbi két kamerás összecsapásukon is nüanszok döntöttek a győztes kilétéről. A 2017-es szezon egyik legdrámaibb befejezése egyébként éppen hozzájuk fűződik.

Történt ugyanis, hogy a UK Open negyeddöntőjében a döntő legben White D10-re dobott a győzelemért, ám besokallt, Price pedig egy elképesztő 160-as kiszállóval büntette.

White-nak tehát lesz miért visszavágnia, de az igazi value az 5.5 szett felett tippben van 1.61-szeres pénzért, hiszen ne felejtsük el, hogy itt már 4 szettet kell fogni a továbbjutáshoz.

Price egyébként a meccs után elmondta, hogy aggódott és érezte a nyomást amiatt, mert soha nem nyert még meccset a vb-n. Most már viszont megtört a jég.

A UK Openen szintén idén jutottam túl először az első körön, majd egészen a döntőig meneteltem. Szóval jobb, ha vigyázznak a többiek. 

- jegyezte meg a walesi, akiről ezzel a sikerrel lekerült a teher és most már sokkal felszabadultabban dobhat. 

Szorosnak ígérkezik Vincent van der Voort és Steve Beaton összecsapása, bár itt kevésbé mernénk behúzni, hogy sok szett dönt. A gyorstüzelő holland ugyanis nagyon elemében volt vasárnap és 3-0-lal küldte haza Dave Chisnallt, míg a Bronz Adonisz a nyitónapon semmi extrát nem tett a színpadra. Igazából Beaton idei formája alapján nagyjából ugyanerre számíthatunk, a kérdés, hogy Van der Voort éppen milyen lábbal kel majd fel. Egy meccsen belül is nagyon tud ingadozni a játéka, napok elteltével pedig pláne nem vehetjük biztosra, hogy megismétli a Chizzy elleni játékát. Ha viszont jó napja lesz, akkor nehéz elképzelni, hogy kiessen. De ez nálunk a "nobet" meccs kategória, maximum abban lehet gondolkozni, hogy a holland dob több 180-at, erre 1.40-et adnak az állami irodában. 

A délutánt Jan Dekker és Dimitri Van den Bergh meccse zárja, azaz két nem kiemelt játékos feszül egymásnak. Ettől függetlenül egy jó derbire számítunk, ugyanis mindkét dartsos önbizalomnövelő eredményeket ért el az utóbbi időben, és az első körös meccsükön is jó formát mutattak. Különösen a fiatal belga, aki parádés 104.17-es átlaggal jutott tovább. Ha ezt a szintet tudja tartani, akkor ezzel Dekker nagyon nehezen konkurálhat.

Úgy érzem, hogy készen állok valami nagy dobásra. Keményen dolgozom és negyeddöntőbe szeretnék jutni.

- mondta az elszánt belga. 

Pokoli este elé néz a sógorok klasszisa. - Fotó: skysports.com

Az esti szakaszt Mensur Suljovic és Robert Thornton összecsapása nyitja, ami rettentő komoly izgalmakat tartogat. Az idén mutatott teljesítményük alapján vakon behúzhatnánk az osztrákot, ám az Úriember nem az a klasszikus Ally Pally-menő, míg a "veterán" skót hatalmas küzdő. Ez egy olyan egyveleg, ami döntő szettet sejtet.

Suljovic olyan 'semmilyen' meccsen játszott Kevin Painterrel, nem játszott gyengén, de kiemelkedően jól sem. Thornton ezzel szemben idei talán legjobb játékát tudta a színpadra tenni és egy kifejezetten színvonalas meccset játszott Brendan Dolannel. 

A sógorok sztárja az elmúlt két évben már kiemelt volt a vb-n, és bár az első kanyart mindkétszer sikerrel vette, utána rettentően szenvedett. Tavaly Mark Webstertől 4-3-ra kapott ki, míg 2015-ben David Pallettet ugyanilyen arányban tudta csak legyőzni. 

Thornton egy minden hájjal megkent játékos, akinek ugyan nem volt jó éve, de a vb-re úgy tűnik összekapta magát, így pedig méltó ellenfele lehet Suljovicnak, aki Londonban rendre tudása alatt teljesít. A skót ráadásul piszkosul elszánt.

Soha ne írjatok le. Lehet, hogy csak a 28. kiemelt vagyok, de nincs mit védenem, nincs vesztenivalóm. Minél több meccset nyerek, annál nehezebb lesz megállítani.

- vágott oda keményen a kritikusoknak Thornton. 

Pokoli meccs elé néz Suljovic, még azt sem zárnánk ki, hogy borulni fog a papírforma és a skót jut be a legjobb 16 közé.

Az állami irodában a mérkőzés előtt nem tudunk a szettek számára fogadni, élőben azon elérhető ez a piac.

Nap fogadása: Mensur Suljovic-Robert Thornton
hatharom.com
Szettek száma - Több, mint 5.5
@1.83
Élő fogadási kínálat

Két meccs maradt még hátra a pénteki programból. A végső győzelem szempontjából két legesélyesebb dartsos, Gary Anderson és Michael van Gerwen lép színpadra. Előbbi a 63 éves Paul Limmel, míg utóbbi James Wilsonnal találkozik. Természetesen mind Anderson, mind pedig Van Gerwen nagyon komoly favoritja a maga meccsének és már az is meglepetés lenne, ha egyáltalán szettet veszítenének. 

 



Napi tippjáték kérdés:

 

Ki nyeri a Suljovic-Thornton meccset?

 

A válaszokat kommentben várjuk, a helyesen válaszolók között pedig naponta kisorsolunk egy Darts 2018 magazint.

Tippelési határidő: péntek, 20:00



 

Kattints a képre, tippelj és nyerj!

 

A kilencedik játéknap: