Európa Liga

Nehéz tippelni az EL végső győztesére - íme az oddsok

A Bajnokok Ligájából csatlakozó csapatok lettek az Európa Liga favoritjai.

Gameiróék az EL-ben vigasztalódhatnak - Fotó: Archív

Csütörtökön késő estére az Európa Liga 32-es mezőnye is véglegessé vált, kedvünkre szemezgethetünk tehát a végső győztes oddsok között. A csoportból továbbjutókhoz csatlakoztak a BL-harmadikok is, vagyis az amúgy is veretes névsor a CSZKA Moszkva, Celtic, Atlético Madrid, Sporting Lisszabon, Szpartak Moszkva, Napoli, Lipcse, Dortmund oktettel egészült ki.

Oddsok a végső győztesre
Atlético Madrid 6.00
Arsenal 8.00
Napoli 10.00
Borussia Dortmund 11.00
RB Leipzig 15.00
Lazio 17.00
AC Milan 21.00
Lyon 21.00
Villarreal 21.00

Mint az az oddsokból is látszódik, az elmúlt évek egyik legeredményesebb BL-csapata, az Atlético Madrid a sorozat favoritja, amely 2010-ben és 2012-ben is elhódította a kupát. Nagy kérdés persze, hogy a közelmúltban két Bajnokok Ligája-döntőt is elbukó Matracosokat mennyire motiválja az EL-trófea.

Szintén esélyesnek számít még az Arsenal, amely könnyen lehet, hogy csak innen tudja kivívni a BL-kvalifikációt, míg a Napoli 10-szeres szorzóval igen rossz tippnek tűnik, hiszen a dél-olaszországiak már a BL-t is háttérbe helyezték a bajnokság miatt.

A jelenlegi mezőnyből egyébként mindössze az Atlético Madridnak, a Napolinnak és a Zenitnek van trófeája a második számú kupasorozatból.

Az Európa Liga sorsolására december 11-én, hétfőn kerül majd sor Nyonban.