Olasz foci

Kék-fekete máglyán éghetnek el a Boszorkányok

Vajmi kevés esély van rá, hogy az újonc Benevento a 14. fordulóban megszerzi első pontjait a Serie A-ban.

   
Atalanta Döntetlen Benevento
1.22 6.00 10.50

Egy mérkőzés maradt hátra a 14. fordulóból hétfő estére, a tavalyi meglepetéscsapat Atalanta fogadja hazai pályán a 13 mérkőzés után pont nélkül álló Beneventót. Noha a bergamói gárda nem vitézkedik olyan csodálatosan, mint tavaly, azért az újonc piros-sárgák ellen így is kinéz egy gólzáporos siker.

Nem lehet persze azt mondani, hogy a Benevento gyakran részesül megalázó vereségekben, hiszen a hat idegenbeli vereségükből négy is egygólos különbséggel született meg, egyedül Nápolyban tömték ki a Boszorkányokat istenesen. Persze elsőre jól hangzik, hogy legalább szoros vereségekre képesek voltak, de például a Crotone elleni 0-2, a Verona elleni 0-1 és a Cagliari elleni 1-2 is olyan eredmény, amelyet egy bennmaradásért küzdő csapat nem engedhet meg magának. Feltámadni persze még mindig nem késő, hiszen a Serie A alsóháza igen szoros, de amelyik csapat 13 forduló alatt 0 pontot szerzett és 6 gólt lőtt, annak valószínűleg már rég késő, hiába a szorosabb vereségek.

[2588448] 2017-11-27 20:45:00 Atalanta - Beneventox

Olyan nagyon Bergamóban sem lehetnek elégedettek az eddig gyűjtött 16 ponttal, igaz, a kék-feketéktől többen is távoztak a tavalyi sikercsapatból, ráadásul a kettős terhelés is újdonság lehet számukra. Éppen az Európa Ligában sikerült egyébként megszakítania rossz szériáját Gasperini csapatának, a kék-feketék négy nyeretlen találkozó után vágtak egy laza ötöst a Goodison Parkban. Hazai pályán egyébként idén is szépen teljesítenek Petagnáék, hét meccsen 14 pont, 14 lőtt gól, melyet egyedül a Spal elleni 1-1 halványít csupán.

A csütörtöki 5-ös vizsga után ez kötelező házi lesz az Atalantának - Fotó: Mirror

Ami a hiányzókat illeti, a hazaiaknál Spinazzola (9/0) helyét Gosens veheti át a középpályán, míg a vendégeknél Iemello (6/1), Letizia (8/0) és Lucioni (5/0) nem bevethető, míg a kilenc meccsen két gólnál járó Ciciretti izomproblémákkal küzd, az ő játékával kapcsolatban több a kérdőjel.

A halálbiztos EL-továbbjutás tudatában a bergamóiak nyugodtan léphetnek pályára a gyengécske Benevento ellen. Ugyan kiindulhatnánk abból, hogy az újonc az elmúlt hetekben gólt szerzett például a Lazio és a Juventus ellen is, az Atalanta tavaly elég kevés gólt kapott pályaválasztóként és idén is remekül szerepelnek az Atleti Azzurri d'Italiában. 3-1, 3-0 körüli végeredményt várunk, de az se kizárt, hogy Ilicicék még ennél is jobban megszórják a történelmi mélységekbe süllyedő újoncot.

hatharom.com
Atalanta -1 (európai hendikep)
@1.65
[2588448] 2017-11-27 20:45:00 Atalanta - Beneventox;
241306