Serie A

A tavalyi és az idei leendő bajnok összecsapására is tippelünk - ötletek Olaszországból

Az Inter-Atalanta rangadót a Sassuolo-Napoli csörte vezeti fel.

Sassuolo-Napoli

Tovább tart a Napoli hihetetlen mértékű vesszőfutása, amely talán rávilágít arra, mekkora hiba volt elengedni Luciano Spallettit. A bajnoki címvédő a 9. helyen szerénykedik és bár a BL-indulás "csak" 11 pontra van a Partenopei-től, azért beszédes, hogy Francesco Calzona személyében már a harmadik tréner irányítja idén a délieket. A várt fellendülés a korábbi szlovák szövetségi kapitánnyal sem indult meg, mert bár a Barcelona elleni 1-1 még az elfogadható kategória a kupában, addig a Cagliari elleni ugyanilyen remi már nem az. Osimhenék idegenben november 25-e óta nem tudtak nyerni, amit persze árnyal, hogy jártak például Torinóban, Rómában kétszer és Milánó piros-fekete felén is.

2024-02-28;55

Bár a nigériai támadó visszatérhetett és igazából ez a keret még mindig majdnem ugyanaz, amely tavaly dicsőséget hozott Nápolyra, azt talán már De Laurentiis elnök is látja, hogy bizony Spalletti volt itt a sikerkovács. Fontos sérültje nincs Calzonának, de így is variálhat a kezdőjén, különösen a védelemben.

Elviekben egy könnyed győzelem is érkezhetne a Napolinak, hiszen a Sassuolo borzalmas szezont fut. Az elmúlt években a szívünket látványos játékkal és sok góllal meghódító csapat holtversenyben kiesőhelyen áll, utolsó hat meccsén egyetlen szerény pontot bezsebelve. Nem csoda, hogy a türelem itt is elfogyott.

Alessio Dionisi munkáját megköszönték vasárnap, helyét egyelőre Emiliano Bigica vette át az új mester érkezéséig. Az egyértelmű, hogy ez a Sassuolo jobb, mint a helyezés, amelyet elfoglal, bár nem segíti a reggiói csapatot az sem, hogy Domencio Berardi egész évben hol sérült, hol nem.

Sassuolo#ita-sassuolo#5

A két gárda utolsó négy meccsét 14 lőtt góllal húzta be a Napoli, de mi most az 1.70-1.80 körüli szorzóért biztosan kihagyjuk a vendégsikert. Bár a hazaiak valószínűleg már most aláírnák a 0-0-t és inkább a hétvégi, hatpontos kiesési rangadóval törődnének a Verona ellen, alighanem a Partenopei nem fogadná el az 1 pontot.

Elvileg szépen potyoghatnak a gólok, hiszen a Sassuolo stílusát ismerjük, míg a Napoli szinte képtelen manapság kapott gól nélkül lehozni meccseket. Duplázós tippet néztünk ki, nálunk ugyanis ez egy 2-2 körüli meccsnek tűnik.


✅ Tipp #1: Mindkét csapat szerez gólt + 2.5 gól felett @2.01

Fogadási határidő: február 28. 18:00

 

 

Inter-Atalanta

Ha akarnánk, akkor se tudnánk sok újdonságot elmondani az Inter kapcsán, amelynél immáron az egyetlen kérdés az, mikor válik matematikailag is biztossá a bajnoki cím. A Juventus leolvadása 12 pontosra növelheti az Inter fórját, amennyiben a milánóiak legyőzik az Atalantát. Ez azonban nem lesz annyira extrém könnyű feladat, mint például a leccei négyes, hiszen a bergamóiak is nekiláttak a BL-küldetésnek, amelyre jelenleg igen jó esélyük van. Jöhet egy váratlan eredmény?

Nem gondolnánk, de azt se, hogy van érték a hazaiban. Nemsokára ugyanis elkövetkezik az az időszak, amikor Simone Inzaghi esetleg pihentethet a BL-re fókuszálva, de mivel az Atlético elleni visszavágó még igen sokára esedékes, ennek aligha most van itt az ideje. Ilyen magabiztos fór birtokában olykor lankadhat is a figyelem, ráadásul Inzaghi mesternek bőségesen akadnak hiányzói, Calhanoglu, Cuadrado, Thuram, Sensi és Acerbi is sérültek, így Asllanira és Arnautovicra is kulcsszerep hárulhat, míg Sommer a leccei pihenőt követően visszaveheti helyét a lécek között.

[4230736] 2024-02-28 20:45:00 Inter - Atalantax

A rómaiak és a címvédő gyengélkedése egy olyan faramuci helyzetet teremtett, hogy szűken véve jelenleg éppen egy Bologna-Atalanta csata zajlik a 4. BL-helyért, bár reálisan nézve ebbe azért a Farkasok is beleszólhatnak majd. A bergamóiak parádés formája már-már az ellenfelét idézi, Gasperini legényei az utolsó 8 meccsükön 20 pontot szereztek, csupán a Milan és a Roma tudta őket 1-1-en tartani.

A remek évet produkáló Scalvini ezúttal hiányozni fog a védelemből, máskülönben Gasperini a szokásos csapatát küldheti pályára, elől a teljesen váratlanul remek szezont futó De Ketelaeréval.

Ősszel 2-1-re nyert Bergamóban az Inter, a két csapat utolsó négy meccsét pedig egyaránt a Nerazzurri húzta be, Atalanta-sikerért 2018 őszéig kell visszasétálnunk.

Mint írtuk, a hazai sikert kihagyjuk, triplázó oddson viszont Arnautovic meglövetését nem. Az osztrák legényre talán kisebb figyelem hárul majd Lautaro Martínez mellett, az utolsó négy meccsén pedig úgy áll 2+1-es mutató mellett, hogy összesen 115 percet játszott. Lássuk, mire képes, ha kezd!

 


✅ Tipp #1: Marko Arnautovic gólt szerez @3.10

 

Fogadási határidő: február 28. 20:45