Sportfogadás

Naná, hogy rekordot döntött egy ilyen finálé!

  • varin

Véget ért az MLB nagydöntője, a bukmékerek pedig elégedettek az eredményekkel.

55 éves fennállása első World Series-győzelmét aratta csütörtök hajnalban a Houston Astros, ezzel pedig lezárult az MLB 2017-es idénye. A drámai, hétmeccses finálé csatái minden bizonnyal bevonulnak majd a történelemkönyvekbe, miként a fogadóirodáknál is rekordot döntött az Astros és a Dodgers végsőkig kiélezett ütközete.

A mindent eldöntő mérkőzés összefoglalója

A tavalyi finálét követően ugyanis ismét rekordforgalmat generált a tengerentúlon a World Series, amely végül meglepetésre a texasiak győzelmével ért véget.

"Óriási csata volt, maradandó élmény a fogadóirodáknak és a szurkolóknak is. Soha ennyi fogadás még nem érkezett be egyetlen World Seriesre sem" - nyilatkozta Jay Kornegay, az egyik Las Vegas-i bukméker alelnöke.

Ami az összesített vegasi eredményeket illeti, a bukik végül az Astros sikerével szépen kaszáltak, hiszen a többség a Dodgers győzelmét várta, ám az örömük kissé keserédes lett, ugyanis a hetedik mérkőzésen közel 2.50-es szorzóért már a Houstonra fogadtak a játékosok.

"Jó nekünk összességében az Astros sikere. Nem kaszáltunk ugyan hatalmasat, ráadásul a hetedik mérkőzés mínuszos lett, de mindent összegezve, elégedettek vagyunk" - mondta Kornegay.

Fotó: The Crawlfish Boxes

A csalódást keltő 2016-os szezont követően a Houston 15-20-szoros szorzóval vágott neki a szezonnak, ami a végső győztest illeti. A rájátszásra már csak 7 volt az oddsuk, míg a World Series előtt 2.40-ért fogadhattunk a későbbi győztesre. A nagydöntőben a legmagasabb szorzó 3.05 volt (az első meccset követően), míg a 3-2-es vezetésük tudatában már csak 1.44 volt az odds.

Ami a következő szezont illeti, a favorit a most alulmaradó Dodgers (6.00), őket pedig a Cleveland Indians és a Houston Astros követi 7-szeres szorzóval. A legnagyobbat a Detroit Tigers sikerével nyerhetjük, több, mint 300-szoros a michiganiek szorzója.