Tipp

Három kiütés után jöhet a negyedik?

A St. Louis Cardinals minden tekintetben esélyesebb a győzelemre, mint a Kansas.

Péntek hajnalban rendezik a St. Louis Cardinals-Kansas City Royals széria negyedik mérkőzését az MLB alapszakaszában, ám az egyértelműnek tűnő forgatókönyv ellenére jó oddson fogadhatunk a papírformára. A Kardinálispintyek remek formának örvendenek, utolsó öt meccsüket megnyerték, ráadásul a dobók közötti párharc miatt is inkább az ő sikerükre érdemes fogadni.

Lynnben bízhatunk - Fotó: CBS Sports

Lance Lynn ugyanis ihletett formában dob nyáron, ha csak a július óta lejátszott mérkőzéseit vesszük alapul, 42.2 inning alatt mindössze 7 runt lehet a számlájára írni és a hét meccsen három hazafutást ütöttek rajta. Nem is csoda, hogy ERA-ja 3.12-re csökkent. A rutinos jobbkezes idén eddig szenzációs hazai pályán, 2.58-as ERA-ja megsüvegelendő.

Ezzel szemben Jason Hammel nem parádézik, közel 5-ös ERA-val dolgozik, emellett az ő elmúlt néhány hete igen gyengére sikerült. Ugyanannyi inning alatt, mint Lynn, Hammel 22 (!) runt szedett be és négy hazafutást ütöttek rajta. A pitchernek emellett idegenben mindössze két győztes mérkőzése van. Hammel statisztikája a Cardinals ellen is híresen gyenge, 12 kezdés alatt 5.68-as ERA-ra tett szert - ez messze legrosszabb teljesítmény tőle egy csapat ellen, legalább tíz kezdés alapján.

És ha a pitcherek közötti különbség nem lenne elég, nem árt leszögezni, hogy a Cards az utolsó 16 meccséből 11-et megnyert, míg a Royals 10-ből 8-szor bukott.

Mint azt jeleztük, ez lesz a széria utolsó mérkőzése, az előző három estén 11-3-ra, 10-3-ra és 8-5-re tudott nyerni a Cardinals, ami a mostani pitching matchupot tekintve igen könnyen megismétlődhet.

hatharom.com
St. Louis Cardinals nyer
@1.60
Fh: 08.11, 01:15