MLB

Egy meccsen dől el a bajnoki cím, ezt muszáj látni!

  • varin

Csütörtökön hajnalban Clevelandben találkozik egymással az Indians és a Cubs. Az állás: 3-3.

Hát ennyi volt, csütörtökön hajnalban véget ér az MLB 2016/17-es szezonja, a Cleveland Indians és a Chicago Cubs mérkőzése biztosan az utolsó randevú lesz áprilisig. A tét azonban korántsem aprócska: amelyik csapat nyer, az a bajnok!

Melyik csapat nyeri a bajnoki címet?
Cleveland Indians Chicago Cubs
TippmixPro @1.90 TippmixPro @1.70

Clevelandben néhány napja már azt hitték, duplán megszakadt a hihetetlenül hosszú sorozat, nem csak a Cavaliers nyert a városnak 1964 után újabb rangos trófeát, de az Indians is 3-1-es vezetésre tett szert a Chicago Cubs csapatával szemben. Az ohiói csapatnak három lövése volt tehát arra, hogy begyűjtsék történetük harmadik World Series címét, ám az első két lehetőséggel nem éltek, előbb 3-2-re, majd 9-3-ra nyert a Cubs. Jöhet tehát a mindent eldöntő csúcsmérkőzés.

Az MLB története során négy csapat tudott visszajönni 1-3-as hátrányból úgy, hogy a hetedik mérkőzést is megnyerték, ám ilyesmire utoljára 1985-ben volt példa a Kansas City Royalstól.

Az egyértelműnek tűnik, hogy két ilyen sikert követően a mérleg nyelve a Chicago felé billen a Amerikában oly' sokat emlegetett "momentum" miatt, ám az is tisztán látszik, hogy a dobók között elhanyagolható a különbség. Corey Kluber az elmúlt öt meccsen csupán három pontot szedett be, a Chicago elleni két nyertes találkozóján 12 inning alatt 9 hitet kapott és egy sétát engedett. Persze Kyle Hendricks is erős napokon van túl, ő az utolsó két találkozóján maradt érintetlen, igaz, a Cleveland 4.1 inning alatt hat hitet is ütött rajta és kétszer sétálni engedte az ellenfél ütőjátékosait. Fontos lehet azonban, hogy amíg Hendricks szignifikánsan gyengébben teljesít idegenben, mint hazai pályán, Klubernek szinte mindegy, hogy hol dob.

A hazai pálya persze mindig a házigazda mellett lehet érv, a Clevelandnél idén csupán a Cubs nyert több meccset otthon, míg a rájátszásban az Indians 6-2 otthon, a Cubs 5-3 idegenben.

A fogadóirodák által 6.5-7 körülre belőtt határ magasnak tűnik, az eddigi hat meccsükből csupán kétszer ugrották meg a line-t. Látva a két dobó formáját, bátran merünk bökni az underre, de hogy ki nyeri meg ezt a történelmi mérkőzést, arra elég nehezen tudnánk megalapozottan tippelni.

hatharom.com-tipp: 6.5 alatt
TippmixPro @1.90