Európa Liga

Dániában is kapitulált a Fradi, esélye sem volt Doll csapatának

Kettős győzelemmel, 7-3-as összesítéssel ment tovább a dán együttes.

Tetemes hátrányban, tartalékos csapattal lépett pályára a Ferencváros Dániában, Gera Zoltánéknak legalább három gólra lett volna szükségük a továbbjutáshoz. Ám ez nem volt egyszerű feladat, hiszen hátvéd alig-alig volt a Fradi keretében, Gera Zoltán és Lovrencsics Gergő is a hátsó sorba lett vezényelve.

Noha a magyar gárdának az első perctől kellett volna támadnia, a dánok sajnos nemigen hagyták kibontakozni Priskinéket, végig uralmuk alatt tartották a játékot. A hatalmas helyzetek és a fölény végül a 34. percben érett góllá, Gustav Wikheim talált Dibusz kapujába. A félidő további részében a dánok újabb gólt, gólokat szerezhettek volna, ám a szüneten egygólos volt csak a Midtjylland előnye.

A második félidőben is sorra alakította ki a helyzeteket a hazai csapat, ám a Fradi mégis egyenlíteni tudott a 65. percben, Rui Pedro fejesének köszönhetően. 1-1-ről folytatódott tehát a mérkőzés és ugyanúgy három gól kellett volna a magyar kupagyőztesnek, mint 64 perccel ezelőtt. Néhány minutummal később azonban ismét a dánok kerültek előnybe, Nissen fejesénél ismét Poulsen volt a kiszolgáló.

A 81. percben aztán az is eldőlt, hogy a Fradi kettős vereséggel búcsúzik, Sörluth ziccerben ugrott ki és Dibusz nem tudta hárítani a gurítását.

Ezzel a Ferencváros 7-3-as összesítéssel búcsúzott az Európa Ligától.

[2528237] 2017-07-20 19:00:00 FC Midtjylland - Ferencvárosx;