Tenisz

Djokovics tornagyőzelemmel hangolhat Wimbledonra

A szerb klasszis 13-ból 13-szor győzte le eddig Gael Monfilst, vajon Eastbourne szerencsét hoz a franciának vagy Novak Djokovics ezt a meccsüket is behúzza?

Amíg Roger Federer, Andy Murray, Rafa Nadal és a többi sztár javában tréningezik Wimbledonban, addig Novak Djokovics Eastbourne-ben próbál egy kis önbizalmat gyűjteni. Egyelőre nagyon jó úton halad, hiszen, ha a szombati fináléban legyőzi Gael Monfilst, akkor egy trófeával a zsebében utazhat Londonba.

Először tette tiszteletét ezen a tornán a szerb klasszis, ami nem csak azért meglepő, mert közvetlen Wimbledon előtt van, hanem, mert rá az elmúlt években abszolút az volt a jellemző, hogy a füves pályás időszakban maximum bemutató mérkőzéseket játszott a nagy megmérettetés előtt.

Kétségtelenül nagyon élvezem ezt a hetet, és az a tény, hogy bejutottam a döntőbe, csak még jobbá teszi. Nagyon boldog vagyok, hogy megküzdhetek a trófeáért, az elmúlt 10-12 hónapban nem sokszor volt erre lehetőségem. 

- mondta Djokovics, aki hozzátette, hogy reméli ezen az úton folytatódik a teljesítménye és a játéka minősége.

A Monfils elleni derbit igen komoly lélektani előnnyel várja, hiszen az eddigi 13 (!) összecsapásuk mindegyikét megnyerte. Nagy kérdés, hogy a francia ezen mennyire tudja túltenni magát fejben, illetve, hogy a pénteki, Richard Gasquet ellen vívott döntő szett tie-breakes elődöntő után mennyire lesz friss.

Hatalmas mentális csata volt, örülök, hogy sikerült behúznom. Remélem a döntőben rendben leszek és 100 százalékot tudok nyújtani. Agresszívnek kell lennem és a legjobbamat pályára tenni - mondta Monfils.

Addig sokszor eljutott a gall, hogy szettet nyerjen a szerb ellen, de fejben soha nem tudott egy egész meccsen át koncentrált maradni. Ami viszont más lesz a korábbi összecsapásaikhoz képest szombaton, hogy füvön először mérik össze tudásukat. 

Ez akár még segíthet is Monfilsnak, no nem azért, mert Djokovics nem lenne jó füves pályás teniszező, hanem, mert Eastbourne-ben van a legjobb lehetősége a franciának, hogy néhány ütésen belül lerendezze a labdamenetet. 

Fogadás a győztesre    
Novak Djokovics Gael Monfils
1.16 4.00
Gael egy rendkívül dinamikus és kiszámíthatatlan játékos, komoly fegyverarzenállal rendelkezik. Ha kijön számára a lépés a döntőben, akkor nehéz lesz őt legyőznöm. 

Monfils Gasquet ellen eléggé elemében volt, ha félre tudja söpörni a 0-13-at és azt a formáját mutatja, mint honfitársa ellen, akkor egy jó döntőt láthatunk. Ha nem hiszi el, hogy nyerhet és nem koncentrál eléggé, akkor maximum momentumai lesznek és vélhetően kettőben kikap. Djokovics szettveszteség nélküli győzelme 1.55-ös szorzón fogadható, a játékok számának határát pedig 21.5-re lőtték be a bukmékerek.