Átigazolás

Lukaku gólkirályból gyűlölt ellenség lesz Liverpoolban

Az Everton belga gólvadásza elég csúnyán adta mindenki tudtára, hogy nem akar Liverpoolban futballozni.

"Szeretnék a Bajnokok Ligájában, a legnagyobbak között futballozni, de itt nincs lehetőségem előrébb lépni. Most türelmesen várok, hogy minden részletet tisztázzunk és megcsörrenjen a telefonom, hogy eladtak engem annak a csapatnak, amelyet kinéztem magamnak. Az Evertonnál maradni számomra nem opció, itt nem teljesedhetek ki" - nyilatkozta a napokban a liverpooli csapat klasszis csatára, Romelu Lukaku, aki a hírek szerint már mindenben megegyezett egykori csapatával, a Chelsea-vel.

Noha decemberben még úgy tűnt, a belga gólvágó elfogadja a heti 100 ezer fontos, 2020 után lejáró szerződéshosszabbítási tervezetet az Evertonnál, a fenti nyilatkozat után készpénznek vehetjük, hogy Lukakut többet nem látjuk a Mersey-side-on futballozni hazai játékosként.

Lukakut 2011-ben 15 millió euróért vásárolta meg a Chelsea az Anderlechttől, majd a három év alatt mindössze 15 mérkőzés jutott neki a londoniak felnőtt csapatában. A játékos végül 2014-ben 35 millió euró ellenében írt alá végleg az Evertonhoz.

Természetesen ilyen szavak után a Goodison Park népének sem kellett több, azonnal nekiestek a 141 meccsen 68 gólt szerző belgának és keresetlen szavakkal illették őt tiszteletlensége miatt.

"Nagyon hamar el fogunk felejteni téged, hiába a sok-sok gól. Ilyen tiszteletlenül nem lehet bánni egy klubbal".

"Lukaku most kockára tette a népszerűségét és a hírnevét Liverpoolban. Értékelem, hogy ambiciózus játékos, de hogy nem profi, az biztos..."

A Chelsea-nél soha nem fognak annyira tisztelni és szeretni, mint az Evertonnál, ám te mégis inkább a pénzt választod. Gusztustalan.

Ilyen és ehhez hasonló tweetek után vélhetően Lukakut alaposan kifütyülik majd, ha ismét a Goodison Park gyepére lép, immáron vendégként.

Fotó: Wikipedia

A Sky Sports értesülése szerint egyébként Lukakuval már megvan az egyezség, 140 ezer fontos heti járandóság illeti majd meg az 54-szeres belga válogatott támadót, már csak az a kérdés, hogy a két klub meg tud-e egyezni a 70 és 90 millió font között ingázó vételárról.

Ami Lukaku jövőjét illeti, a Chelsea-re kínált 1.25-ös szorzó elég beszédes, mint ahogy az is, hogy a többi riválisnak szinte nincs is reális esélye az angol bukméker szerint a támadó megszerzésére.

Melyik csapat játékosa lesz Lukaku szeptemberben?
Chelsea 1.25
Manchester United 3.75
Everton 9.00
Manchester City 23.00
Bayern München 23.00