Átigazolás

A MU meglepő igazolással tör borsot a Chelsea orra alá

Nagyon úgy tűnik, hogy Romelu Lukaku a Manchester United játékosa lesz.

Amikor Romelu Lukaku márciusban visszautasította az Everton ajánlatát, mindenki találgatni kezdett, hol folytatja a védőket hatalmas termetével és góljaival egyaránt sakkban tartó belga csatár.

Június elején ő maga nyilatkozta, hogy ügynöke már mindent levajazott, de még nem jött el az idő, hogy bejelentsék az új klub nevét.

Az biztosnak tűnt, hogy Angliában belül folytatja a 24 éves csatár, és a többség a Chelsea-t mondta lehetséges vevőnek, főleg, miután kiderült, Antonio Conte a továbbiakban nem számol Diego Costával.

Aztán jött a meglepetés, az angol lapok azt kürtölték világgá, hogy Lukaku a Manchester United játékosa lesz, miután José Mourinho megunta, hogy a Real Madriddal nem jut dűlőre Álvaro Morata ügyében.

Így fordult a MU figyelme az előző idényben 37 bajnokin 25 gólt szerző Lukaku felé, és a klubnál most abban bíznak, hogy vasárnapig sikerül tető alá hozni a megállapodást, hogy a belga csatár is a csapattal tarthasson az Egyesült Államokba, a MU szokásos szezon előtti túrájára.

Lukaku megbízhatóan szállítja a gólokat

Ha Lukaku valóban a Unitednél köt ki, az azért is lesz pikáns, mert éppen Mourinho volt az, aki 2014 nyarán elengedte őt az Evertonhoz, amely akkor 35 millió eurót fizetett érte. Most az angol sajtó 75 millió font körüli összeget emleget, ez brit átigazolási rekord lenne, legalábbis az Anglián belüli üzletek közül ez lenne az új csúcs.

Lukaku az elmúlt öt angliai idényében mindig eljutott legalább 10 gólig (17, 15, 10, 18, 25), ezt rajta kívül csak Olivier Giroud és Sergio Agüero mondhatja el magáról.

Könnyen lehet, hogy a mostani üzletbe a MU és az Everton bevonja Wayne Rooneyt is, akit Mourinho sokszor mellőzött, és aki Kína vagy az Egyesült Államok helyett inkább nevelőegyesületébe térne vissza.

Az EL-t megnyerő United eddig egy védőt igazolt nyáron, a 22 éves Victor Lindelöf 35 millió euróért érkezett a portugál bajnok Benficától.

-n egyelőre nincs fogadási lehetőség a PL-lel kapcsolatban, de a külföldi oldalakon a MU bajnoki címére  4.30-4.50, a Chelsea címvédésére 4.50 körüli szorzóval fogadhatunk.