Angol foci

Mourinhónak nem fontos, de Lukaku meglőtte első MU-s gólját

Nagyjából 85 millió eurót fizetett ki a Manchester United az Everton belga tankjáért, aki tudja a dolgát, és második meccsén megszerezte az első gólját új klubjában.

Nem is volt éppenséggel ronda, a Henrih Mhitarjantól kapott passzt berúghatta volna cifrázás nélkül is, de előbb egy lövőcsellel elfektette a kapust és az egyik védőt, majd elgurította a labdát a gólvonalra befutó másik hátvéd mellett.

Mindez az amerikai bajnokság Nyugati főcsoportjának kilencedik helyén álló Real Salt Lake elleni felkészülési meccsen történt, amelyen a házigazda utahi csapat szerzett vezetést Luis Silva révén. A MU előbb Mhitarjan révén egyenlített, majd jött a már megénekelt Lukaku-gól, így a 38. percben ki is alakult a végeredmény.

Történt azért más is, Juan Mata például a szünet után állt be, de 13 perccel le is kellett cserélni sérülés miatt, amit Sebastian Saucedo okozott neki egy túl kemény belépővel.

Pár perccel később Antonio Valencia állt bosszút Mata sérüléséért, ami annyira jól sikerült, hogy a bíró ki is állította érte.

Pedig a spori jelezte Mourinhónak, hogy cserélje le az ecuadori játékosát, mert nem akarja kiállítani de ő nem volt hajlandó levinni, így a bírónak sem maradt más választása.

„Azért nem cseréltem le Valenciát, mert nem értettem egyet a piros lappal. Saucedo nagyon agresszív volt, amikor sérülést okozott Matának, és volt még pár eset, ami elég veszélyes volt. Még csak az előidényben járunk, szóval nincs probléma, úgy kell felfogni, hogy tapasztalatszerzésnek jó volt” – mondta Mourinho

Lukaku góljával kapcsolatban csak annyit jegyzett meg, hogy neki nem fontos, viszont gyorsan meg is dicsérte csatárát, mondván, nagyon jól tartja meg a labdát, jól passzol, és tetszett minden, amit a pályán látott tőle.

A MU legközelebb magyar idő szerint péntek hajnalban játszik, amikor a Manchester City lesz az ellenfele. 

1x2    
Manchester United Döntetlen Manchester City
2.65 3.20 2.30