Európa Liga

Mourinho nem sírhat a sok meccs miatt

  • varin

Peter Bosz, az Ajax edzője megkezdte a lélektani hadviselést az EL-döntőt megelőzően.

Egy hét választ el minket az Európa Liga döntőjétől, jövő csütörtökön kiderül, hányas osztályzatot is kap a szezonjára a Manchester United és a José Mourinho. A portugál mester hetek óta kesereg, hogy milyen fáradtak a játékosai és mennyi mérkőzést kell játszaniuk, ám az EL-rivális edzője, Peter Bosz szerint ennek úgy sincsen semmi alapja, hogy a MU nyolc mérkőzéssel is többet játszik a szezonban, mint holland ellenfele.

   
Ajax Amszterdam Döntetlen Manchester United
4.00 3.45 1.85

"Ha megnézem a Manchester United keretét és felállásait az egész szezonban, gyakorlatilag két különböző csapatot állíthatott fel bármelyik mérkőzésre. Ha a játékosai játszottak az Európa Ligában, akkor hétvégén már más húzta fel a mezt a Premier League-ben, így legalább annyi idejük volt pihenni, mint az én futballistáimnak. És nézzük csak meg, hogy mennyi játékosból is válogathat Mourinho...".

Habár a döntőnek az oddsok alapján egyértelműen a MU lesz a favoritja, Bosz szerint a fiatalok nagyon motiváltak és szeretnének meglepetést okozni.

"Ha azzal próbálnám levenni a játékosok válláról a terhet, hogy ez is csak egy meccs, az emberek kiröhögnének, és joggal. Ez már nem csak egy egyszerű mérkőzés. De a fiaim nem félnek, hiába fiatalok, nem ijednek meg a lehetőségtől. Nagyon sok kemény meccsen vagyunk túl, nézzük csak meg a Feyenoord elleni találkozót vagy a Schalke elleni hősies továbbjutásunkat. Ezeket az élményeket és tapasztalatokat mind-mind magukkal visszük Stockholmba is" - nyilatkozta Bosz.

A jövő hét csütörtökön megrendezendő döntőben a bukik szerint nehezen elképzelhető a hollandok sikere, hiszen a MU-ra 1.40-ért, az Ajaxra pedig 2.70-ért fogadhatunk a magyar állami fogadóirodában.

[2490528] 2017-05-24 20:45:00 Ajax - Manchester Unitedx;