Nemzetközi foci

Bundázási kísérlet miatt marad el a csúcsderbi

  • varin

Megpróbálták befolyásolni az egyik legnagyobb svéd derbit - elmarad a Göteborg-AIK rangadó.

Az Allsvenskan 9. fordulójában, csütörtök este találkozott volna egymással az IFK Göteborg és az AIK Stockholm együttese, ám hiába van még néhány óra a tervezett kezdő sípszóig, már most lehet tudni, hogy nem kerül megrendezésre a rangadó az eredetileg kiírt időpontban. Mint arról az egyik svéd lap beszámol, bundázási kísérlet miatt kellett a halasztás mellett döntenie a Svéd Labdarúgó Szövetségnek.

Gyűlnek a viharfelhők a svéd labdarúgás felett? - Fotó: Björn Larsson Rosvall/TT

Mint az a szövetség közleményéből kiderül, még szerda este vette fel a kapcsolatot valaki az egyik AIK-játékossal, nagy pénzt ígérve neki, ha sikerül meggyőznie a csapattársakat, hogy szándékosan veszítsék el a rangadót. A meg nem nevezett futballista azonban ezt jelezte a szövetségnek, amely a két klubbal konzultálva úgy döntött, elhalasztják a találkozót egy másik időpontra.

"Ez nem csak egy egyéni akció, hanem egy támadás az egész svéd futball ellen. Ezt nem hagyhatjuk, és minden eszközt bevetünk, hogy megakadályozzuk az ilyen dolgokat a ligában" - nyilatkozta Hakan Sjöstrand, a szövetség embere.

Ez nem az első eset, hogy a skandináv ország egyik bajnokságában bundavádak merülnek fel. Tavaly került középpontba a harmadosztályú Kristianstads FF együttese, amelynek több játékosa is részt vett mérkőzések befolyásolásában. Akkor az ügy két résztvevője is egy év börtönbüntetést kapott.

A Göteborg-AIK derbi pótlásáról később lesz egyeztetés.

Melyik csapat nyeri a svéd bajnokságot?
Malmö 1.44
IFK Norrköping 10.00
AIK 12.00
Djurgarden 13.00
BK Hacken 13.00
IFK Göteborg 26.00
[2421255] 2017-05-18 19:00:00 IFK Gothenburg - AIKx;
222218