Karrier

Lépj le Liverpoolból - Ibrahimovic Gerrardnak

A svéd klasszis, Zlatan Ibrahimovic jó tanácsokkal látta el Steven Gerrardot, a Liverpool angol válogatott középpályását. Ibra szerint Gerradnak távoznia kellene a Vörösöktől, és egy nemzetközileg elismert klubban folytatnia pályafutását.

Ibrahimovic nagy csodálója Gerrardnak, aki ma este, a két ország közti stockholmi barátságos mérkőzésen viselheti 100. alkalommal a címeres mezt. A csatár ugyanakkor úgy véli, a középpályásnak váltania kell.

"Úgy gondolom, Steven Gerrardot Európa-szerte elismerik és tisztelik. Tudom, mert minden edző felhívja rá a figyelmet, ha ellene játszunk, hogy legyünk óvatosak, mert ő egy olyan labdarúgó, aki a különbséget jelentheti két csapat között. De...a Liverpool egy nagy klub, azonban szeretném Gerrardot egy nemzetközileg is nagy klubban látni futballozni. Akár Anglián kívül. Nagyon izgalmasnak tartom, ha valaki más országban, más klubban is megmutatja magát. Steven fantasztikus futballista, bárhol a világon meccseket döntene el" - fogalmazott a PSG támadója.

"Sokkal több van benne, mint egy tipikus angol labdarúgóban, noha egy szigetországi játékos erős, nagy szívvel játszik, mindig agresszív és sosem adja fel. De Gerrard számomra sokkal inkább 'nemzetközibb'. Sokkal jobbak a képességei az átlagosnál" - tette hozzá Ibra.

Tény, Ibrahimovic éremkollekciója bizonyos tekintetben veretesebb, mint a középpályásé, de Gerrard Bajnokok Ligája-győztes a Liverpoollal, amit a csatárnak a Juventusszal, az Interrel, a Barcelonával és a Milannal sem sikerült megnyernie. Emellett a Vörösök ikonja a klubhűség fogalmáról is elbeszélgethetne Ibrával...