Átigazolás

A Real helyett a Dortmundot választotta a svéd csodagyerek

  • MVB80

Nagyot koppintott a Real Madrid orrára a Borussia Dortmund, amely 8,6 millió euróért leigazolta a svéd AIK Solna 17 éves tehetségét, Alexander Isakot.

Isak szülei Eritreából származnak, de ő már Solnában született, és ott is nőtt fel. A helyi klubban végigjárta a korosztályos csapatokat, majd 2016. februárjában lejátszotta első tétmeccsét, a negyedosztályú Tenhults elleni kupatalálkozón csereként állt be, és egyből góllal debütált a felnőttek között.

Áprilisban a bajnokságban is letette a névjegyét, az Östersunds otthonában ő szerezte az AIK második gólját, ezzel 16 évesen és 199 naposan a svéd bajnokság történetének legfiatalabb gólszerzője lett.

A bajnokságban végül összesen tíz gólig jutott a neki jutó huszonnégy találkozón, ezzel ő lett az ezüstérmet begyűjtő AIK legfiatalabb gólszerzője. Idén már a válogatottban is bemutatkozott, a svédek 6-0-ra verték Szlovákiát felkészülési meccsen, és Isak szerezte meg a vezetést a skandinávoknak, amivel immáron a válogatottban is ő számít a legifjabb góllövőnek.

Sokat fogunk még hallani róla

Ilyen előzmények után nem csoda, hogy nagycsapatok is szemet vetettek rá, és bár másfél hete azt írtuk, hogy a Real Madrid lehet a befutó, azóta kiderült, hogy a Borussia Dortmund lesz Isak új klubja. A Dortmund ideális állomásnak tűnik a svéd tini karrierjében, mert a csapat tele van ígéretes fiatalokkal, elég csak a 18 éves Christian Pulisicre és Felix Passlackra, a 19 éves Emrre Morra és Ousmane Dembélére, vagy a 21 éves Julian Weiglre gondolni.

Persze az sem kizárt, hogy az lesz a vége, amit néhány twitterező pikírten megjegyzett, hogy pár éven belül mindannyian a Bayernben kötnek ki, mivel a bajorok előszeretettel happolják el a Dortmund legjobbjait. Isak akár már a következő fordulóban bemutatkozhat, amikor a Dortmund a Mainzhoz látogat.

2017-01-27;54
2017-01-28;54
2017-01-29;54
210225