Karrier

Ibrahimovic doppingbotrányba keveredhet

  • hatharom.com

Súlyos vádakkal állt elő egy svéd orvos, aki azt valószínűsíti, hogy Zlatan Ibrahimovic doppingolt, amikor a Juventus futballistája volt.

Dr. Karlsson szerint Ibrahimovic 12 évvel ezelőtt doppingolt / Fotó: nwt.se

Szerda este Zlatan Ibrahimovic egy kihagyott büntetővel, majd egy ritkán látható szemfüles góllal vétette magát észre a PSG - Manchester City Bajnokok Ligája negyeddöntő első mérkőzésén. A svéd válogatott támadó ezzel már 39 gólra növelte az idei szezonban elért találatainak a számát, így 34 évesen továbbra is csúcsformának örvend.

Ibrahimovic 2004 és 2006 között volt a Juventus futballistája

A svéd válogatott gólvágójának neve azonban most meglehetősen negatív kontextusban került elő, egy svéd doktor szerint ugyanis Ibrahimovic tiltott szerek használatával élt. Ulf Karlsson egy Varmlandsban megrendezett konferencián a minap arról beszélt, hogy egy híres svéd sportoló doppingolt, amikor a Juventus játékosa volt. A svéd NWT hírügynökség beszámolója szerint Karlsson később nevesített is Ibrát.

A doktor korábban a svéd atlétikai csapat mellett dolgozott, segédkezett az Eb és az olimpiai felkészítésben is, véleménye szerint pedig a Juventusnál töltött időszaka alatt Zlatan teste nagyon gyanús átalakuláson ment át.

"Ibra a Juventusnál eltöltött első hat hónapja alatt 10 kiló izmot pakolt fel magára. Azt gondolom, hogy doppingolt. Meg vagyok erről győződve. Ilyen rövid idő alatt lehetetlen 10 kiló izmot felszedni. Később Albin Ekdal is 8 kilót szedett fel Torinóban. Azt hiszem, ez a klub életének velejárója. Az egyik csapatorvosukat el is tiltották 22 hónapra." - fogalmazott Dr. Karlsson.

Az elhangzottakkal kapcsolatban a svéd Expressen lap megkereste a svéd labdarúgó-szövetséget, amelynek részéről Niklas Bodell szóvivő abszurdnak nevezte a doktor állításait. "Olyasmit mondani, amire nincs konkrét bizonyítékod, számomra meglepő és ijesztő. Nem akarok találgatni vagy megérteni Karlsson állítását, de ez első hallásra teljesen abszurdnak tűnik. Ez egy nagyon súlyos vád"  - nyilatkozta Bodell. 

Hogy mi lehet igaz abból, amit a doki állít, azt egyelőre nem tudni, az mindenesetre biztos, hogy Ibrahimovic pályafutása alatt egyetlen pozitív doppingtesztet sem produkált. Ismerve a hórihorgas támadó habitusát, alighanem hamarosan megszólal az ügyben maga az érintett is, de van egy olyan sejtésünk, hogy abban Karlsson számára nem lesz sok köszönet.

[2205022] 2016-04-06 20:45:00 Paris Saint Germain - Manchester Cityx;