Nemzetközi foci

Ezért máshonnan kirúgtak volna - Guardiola

Még egy ilyen szezont nem él majd túl Pep Guardiola a Manchester City kispadján.

Viszontagságokkal teli szezonon van túl a Manchester City, amely a bajnokságban küzd a BL-indulásért, míg a három kupasorozat egyikében sem sikerült a fináléba kerülni. A gyenge teljesítmény természetesen Josep Guardiola mérlegén is meglátszódik, amíg a katalán mester a Barcelonánál és a Bayern Münchennél 72% feletti győzelmi mutatóval bírt, addig Manchesterben ez a szám csupán 57.41%. Guardiola mégis marad az Égszínkékek kispadján.

"Egy Bayern Münchennél vagy Barcelonánál nem fért volna bele egy ilyen sikertelen szezon és ennyi hónap trófea nélkül. Biztos vagyok benne, hogy nem kaptam volna második esélyt ezeknél a kluboknál. Szerencsére Manchesterben megkaptam és szeretnék élni vele. Muszáj jobb teljesítményt nyújtanunk jövőre, mint tettük azt idén" - nyilatkozta Guardiola.

A Barcával és Bayernnel 21 trófeát nyerő mester azonban pontosan tisztában van vele, hiába szól a szerződése még két évig a Cityvel, ha nem javul a csapat teljesítménye, edzőváltásra kerül sor.

"Ha a következő év nem fordul jóra, akkor hiába lesz még egy év a szerződésemből, ki fognak rúgni. Azért biztosan nem fogok maradni, mert én vagyok Pep Guardiola és régebben mennyi címet nyertem."

Melyik csapat végez az első 4-ben?
Manchester City 1.02
Liverpool 1.09
Arsenal 6.00

Két fordulóval a vége előtt ráadásul még nem is biztos a Manchester City BL-indulása sem, hiszen előnyük három pont az Arsenallal szemben és két forduló még hátravan. Ebből az egyikre éppen kedden kerül sor, amikor is a City a WBA-t fogadja az Etihad Stadionban, míg az Arsenal vendége a Sunderland lesz. Ha mindkét sztárcsapat hozza a kötelezőt, pénzünk 1.21-szeresét nyerhetnénk vissza a Tippmixpro-n.

2017-05-16;47
209498