Angol foci

Még tíz év kell, hogy a City eljusson a Barca és a Real szintjére - Guardiola

  • MVB80

Josep Guardiola úgy érzi, az előző idénye annak ellenére is jól sikerült a Manchester Citynél, hogy nem nyertek semmit.

Pep Guardiola nem lehetett boldog első angliai idénye után, ugyan egy bronz leesett a Manchester Citynek, de a BL-ben a Monaco a 16 között kipörgette a dúsgazdag klubot, amely a Ligakupában szintén a nyolcaddöntőben, míg az FA Kupában az elődöntőben esett ki.

Azóta sok minden változott, elment például a klubtól Willy Caballero (neki már van új csapata, méghozzá a Chelsea), Bacary Sagna, Gael Clichy, Pablo Zabaleta (ő is a PL-ben folytatja, a West Hamnél) és Jesus Navas, érkezett viszont összesen 90 millió euróért Bernardo Silva a Monacótól, valamint Ederson a Benficától.

Az érkezők listája ezzel még nyilván nem ért véget, lehetett hallani egy másik monacói kiszemeltről, a balhátvéd Benjamin Mendyről, és még az sem kizárt, hogy Alexis Sánchez elhagyja az Arsenalt a City kedvéért.

Sokan felvetették, érdemes-e Guardiolának azt a stílust erőltetnie Angliában, ami a Barcelonánál és a Bayern Münchennél sikeresen működött, de a Citynél egyelőre nem hozta meg a várt eredményt.

„Nem fogok változtatni a csapatom stílusán, mert nem tudom, hogyan csináljam a dolgokat másféleképpen. Itt is ugyanakkora a pálya, és 11-11 főből állnak a csapatok, egyedül az a különbség, hogy bíró többet enged, és emiatt a játék kiegyensúlyozottabb. Élveztem az első angliai idényem, és remélem, a következőben is legalább ilyen jól teljesítünk majd.

Angliában egyelőre nem jutott neki trófea

Hét szezon alatt hat bajnoki címet szereztem, rendszeresen eljutottam a BL-elődöntőbe a klubjaimmal, való igaz, idén ez nem sikerült, de még a Barcelona sem kerül be mindig a legjobb négy közé. A City nagyszerű csapat, sorozatban öt szezont húztak le a BL-ben, más angol klubnak ez nem jött össze. Hogy mikor lehet felérni a Barcelona, a Real Madrid, a Juventus vagy a Bayern szintjére? Nagyon nehéz kérdés, és sok idő kell még, nagyjából tíz év” – mondta Guardiola.

A -n egyelőre nincsenek oddsok arra, hogy fizetne a City bajnoki címe, a külföldi fogadóirodáknál 3.00 körüli szorzóval adják David Silváék elsőségét, ezzel ők a favoritok. Igaz, tavaly is ez volt a helyzet, aztán láttuk, mi lett a vége.