Bajnokok Kupája

Van egy tippünk a manchesteri derbire!

A Bajnokok Kupája elnevezésű torna észak-amerikai állomásán feszül egymásnak a két manchesteri óriás.

fotó:skysports.com

Amióta a City mögött közel-keleti pénzemberek állnak, a manchesteri városi derbi a világ egyik legnagyobb érdeklődéssel várt rangadójának számít. A két manchesteri csapat rivalizálásának csak plusz töltetet ad, hogy korunk talán két legfelkapottabb menedzsere, José Mourinho és Josep Guardiola irányítja a feleket, vagyis bármilyen sorozatban is rendezzék meg ezt a találkozót, mindig számíthat a kiemelt figyelemre.

1x2    
Manchester United Döntetlen Manchester City
2.45 3.20 2.40

A szervezők oldaláról a Bajnokok Kupája elnevezésű torna elsődleges célja a labdarúgás népszerűsítése, a résztvevő csapatok pedig megpróbálják felhasználni ezeket a tesztmeccseket a nyári alapozás során. A szezon elején azonban még közel sem játszanak csúcsformában a csapatok, a trénerek próbálgatják az új felállásokat és tesztelik az újonnan igazolt játékosokat.

Ebben a tekintetben a Manchester United valamivel a City előtt jár, hiszen José Mourinhóék már két meccset is letudtak Amerikában, a Los Angeles Galaxy (5-2) és a Real Salt Lake (2-1) ellenében két MLS-csapatot sikerült két vállra fektetniük. Ezzel szemben Guardioláék még szüzek, egyetlen felkészülési meccs sincs a lábakban.

 

Éppen ez a tény az, ami miatt úgy gondoljuk, hogy a bukmékerek egy picit hibáztak, hiszen háromesélyben teljesen egyenlő esélyeket adtak a két csapatnak. Viszont mivel a Vörös Ördögök már 180 percnyi valós futballt tudhatnak a hátuk mögött, ez mindenképpen versenyelőnynek számít.

Bár csak barátságos meccsről van, azért ennek a párosításnak komoly presztízse van, ezért aligha veszik majd félvállról az ütközetet a csapatok. Mourinho számára ez egy jó lehetőség, hogy megmutassa a riválisoknak a United erejét, míg Guardiola most még védekezhet azzal, hogy első meccs lévén nem az eredmény volt a fontos.

Manchester United - Manchester City
hatharom.com
Manchester United nyer
@2.40
Fogadási határidő: 03:30
[2486450] 2017-07-21 03:30:00 Manchester United - Manchester Cityx;