Magyar Kupa

Ennyiért adják a Fradit a Budafok ellen

Szerdán rendezik a Magyar Kupa elődöntőinek első mérkőzéseit, a Vasas a Mezőkövesdet, a Fradi a Budafokot fogadja.

Elérkezett az utolsó szakaszához a Magyar Kupa is, ahol a legjobb négy csapat közé három első és egy harmadosztályú gárda verekedte be magát. Az erőviszonyok ismeretében a címvédő Ferencvárosnak kedvezett leginkább Fortuna, hiszen Thomas Doll legénysége a sorozat meglepetéscsapatát, az NB III Közép-csoportjában listavezető Budafok ellen vívhatja ki a finálét. Ennek a párosításnak külön pikantériát ad, hogy a budafokiak soraiból több, egykoron a Fradit is megjárt játékost találunk, a vezetőedző pedig az a Prukner László, aki 2010/11-es szezonban dirigálta az FTC-t.

A Fradinál elszántan készülnek a Budafok elleni elődöntőre / fradi.hu

A hétvégén a Fradi a 38 éves Gera Zoltán triplájával 3-2-es győzelemmel hangolt a kupameccsre, míg a Budafok Pécsett játszott 1-1-es döntetlent. A csapatok kereteit és lehetőségeit nézve, nem kérdés, hogy a Fradi - főleg a Groupama Arénában - toronymagas favoritja a találkozónak, a vendégek amúgy sem túl vérmes reményeit pedig tovább nyirbálja, hogy a rengeteg sérült miatt alig van meg a 18 fős létszám.

A másik párharcban már közel sem ennyire egyértelműen az esélyek. A Vasas a Honvéd legyőzésével továbbra is harcban maradt a bajnoki címért zajló versenyfutásban, és öt pontos előnnyel vezet a negyedik Fradi előtt, vagyis a nemzetközi kupaindulást érő 3. helyre reális sansza van az angyalföldieknek. Persze a piros-kékeknél a kupagyőzelem is az álmok között szerepel, a tavasszal meglehetősen haloványan teljesítő Mezőkövesd ellen pedig tovább is léphetnek Vida Mátéék.

A két gárda a bajnokság mostani szezonjában már két ízben is találkozott, a fővárosban 4-0-ra, Borsodban pedig 2-0-ra tudott nyerni a Vasas. Tomiszlav Szivics együttesének a bennmaradásra is figyelnie kell, ugyanakkor a tréner nagy specialistája a kupának, korábban a Kecskeméttel és a Diósgyőrrel is eljutott a döntőig. A fogadóirodák mindenesetre az odavágón a Vasas favorizálják, az angyalföldiek sikere 1.70-es szorzóval fogadható. A mérkőzést egyébként az újpesti Szusza Ferenc stadionban rendezik.

   
  1 x 2
Vasas - Mezőkövesd 1.70 3.50 4.80
FTC - Budafok 1.10 9.50 15.00
2017-04-26;213

Tippelj a Tippkirályban és nyerd meg értékes nyeremények egyikét!